Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Danas presuda za speed

22.03.2012. 23:00
Danas presuda za speed


Riječ je o Igoru Goluboviću (24), Alenu Musliću i Marku Šindiji. Alen Muslić jedini je iza rešetaka jer “guli” godinu dana zbog razbojničke krađe, a ostalo mu je još šest mjeseci. On je jučer iznio svoju obranu koja se razlikuje od one koju je dao istražnom sucu nakon uhićenja


Završnim govorima optužbe Duška Berovića i odvjetnika, jučer je na Županijskom sudu u Zadru okončano suđenje trojici vršanjaka zbog gotovo pola kilograma “speeda”.
 Riječ je o Igoru Goluboviću zvanom Golub (24), Alenu Musliću i Marku Šindiji, a prema optužnici u pitanju je sveukupno 461,67 grama “čistog amfetamina od kojeg bi se moglo dobiti 55 doza”.
Optuženi mladići jučer su pred Sudskim vijećem, kojim predsjeda Dijana Grancarić, iznijeli svoje obrane, ali prema savjetima svojih odvjetnika odbili su odgovarati na pitanja.
Najzanimljivija je bila obrana drugooptuženog u ovoj “priči” Alena Muslića koji je jedini iza rešetaka zadarskog Istražnog centra jer “guli” godinu dana dugu zatvorsku kaznu zbog razbojničke krađe, a kako je rekao ostalo mu je još šest mjeseci. On je jučer iznio svoju obranu koja se bitno razlikuje od one koju je dao istražnom sucu nakon uhićenja.
Njemu je, naime, rekao kako je nabavljeni “speed” imao namjeru prodavati, a jučer je naglasio kako mu to definitivno nije bila namjera već ju je nabavio za svoje potrebe.
– Drogu koja je kupljena te prigode, a od koje sam ja trebao dobiti dio, nisam namjeravao dalje prodavati. To je bilo samo za mene. Međutim, kad sam je probao u autu na putu nazad iz Biograda za Zadar vidio sam da ne valja. Shvatio sam da smo prevareni. Zbog toga sam se te droge htio što prije riješiti, baciti je. Ali, zaskočili su nas policajci pa smo uhvaćeni. Dopuštam mogućnost da sam jedan mali dio htio konzumirati, ali ni u to nisam siguran, nakon što sam probao. Što se tiče novca koji je kod mene nađen, on je zarađen. Što se, pak, tiče Marka Šindije, koji je mene i Golubovića vozio u Biograd po drogu, on nije ništa znao – naglasio je jučer Alen Muslić. Dodao je još kako nije ovisnik, već šmrče povremeno na tulumima te kako mu je zbog svega jako žao.
Prema optužnici, Igor Golubović je 11. veljače prošle godine oko 22 sata na Liburnskoj obali u Zadru prodao jednom Zadraninu 9,36 grama “speeda”. Potom su Golubović i Alen Muslić (24), 27. travnja prošle godine, oko 21.15 sati u mjestu Sveti Petar od jednog Zagrepčanina kupili oko pola kilograma amfetamina kako bi ga dalje prodavali na zadarskom narko tržištu, a Marko Šindija ih je vozio svojim “peugeotom” te je optužen za supočiniteljstvo, odnosno pomaganje u kaznenom djelu. Kada su ih zaustavili policajci, drogu su našli pokraj kliznih vrata iza vozača u jednoj kartonskoj kutiji s dvije plastične vrećice u količinama od oko 362,9 i 108,4 grama. Presavijenom novčanicom od 200 kuna, kako tvrdi tužiteljstvo, drogu su ušmrkavali i tijekom vožnje.
Nadalje, prema tužiteljstvu, dan kasnije premetačinom Golubovićeva stana u Bibinjama policajci su pronašli vagu za precizno mjerenje, pet mobitela, pribor za drogiranje s tragovima “speeda” te 310 eura za koje optužba smatra da su zarađeni od prodaje droge.
Presuda trojici mladića bit će izrečena danas.