Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Francuski jezik ugraditi u satnicu

22.03.2012. 23:00
Francuski jezik ugraditi u satnicu


Francuski jezik se u Gimnaziji Vladimira Nazora uči fakultativno. – Fakultativno učenje je dobro, međutim ono je uvijek negdje tu sa strane. Iako, kada nešto učite fakultativno, to znači da ne morate, nego želite, i to je lijepo, zaključio je Zekanović


Učenici Gimnazije Vladimira Nazora, koji fakultativno uče francuski jezik su zajedno s profesoricom Svjetlanom Perom jučer dočekali atašea za kulturu pri Francuskoj ambasadi Frederica Germaina i pedagošku savjetnicu Marie Jo Kankarci sa dvije prezentacije na temu deset frankofonskih riječi popraćenih fotografijama. Nakon toga uslijedila je i mala radionica na temu priče koju je za učenike održala Kankarci.
Dobrodošlicu Germainu i Kankarci poželio je i ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević iskazavši zadovoljstvo što njegova škola spada u one rijetke škole koje uče francuski jezik:
– U dosadašnjem radu imamo dobra iskustva. Istina, nemamo puno učenika, no oni koji jesu su pravi i odabrani, kazao je Šimičević, izrazivši nadu da će njegovi gosti iznaći i načina u pomoći nabavke književne građe i nastavnih sredstava koji su važni za učenje francuskog jezika kako bi učenici iz Gimnazije Vladimira Nazora bili u korak s učenicima koji francuski jezik uče u svojoj domovini Francuskoj.
Uručeni su i darovi obilježeni simbolima Zadra, a okupljenim učenicima obratio se i Nenad Zekanović, predsjednik Hrvatsko-francuske udruge Zadar:
– Nadam se da će francuski jezik u ovoj školi za godinu-dvije postati izborni predmet i da ćemo ga ugraditi u satnicu. Fakultativno učenje je dobro, međutim ono je uvijek negdje tu sa strane. Iako, kada nešto učite fakultativno, to znači da ne morate, nego želite, i to je lijepo, zaključio je Zekanović.