Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Goran Lijić predsjednik Vijeća MO Bili brig

22.03.2012. 23:00
Goran Lijić predsjednik Vijeća MO Bili brig


SDP-ovac Goran Lijić jučer je na konstituirajućoj sjednici izabran za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Bili brig čime je ovaj mjesni odbor nakon godinu i pol dana, koliko je prošlo od izbora za vijeća mjesnih odbora, konačno dobio samoupravu.
Lijić je izabran tajnim glasovanjem sa šest glasova za, a racionalna je pretpostavka kako su mu, uz četvero vijećnika iz njegove stranke, podršku dali i Jure Jurica iz Stranke hrvatskog zajedništva (SHZ) i Ivan Modrić koji je mandat osvojio kao član HSP-a “Dr. Ante Starčević” da bi u srpnju prošle godine istupio iz stranke i pridružio se “Hrvatskom plamenu”. Naime, prošlog je tjedna predsjednik Županijske organizacije SHZ-a Miljenko Marić potvrdio kako je ogranak ove stranke na Bilom brigu prihvatio podržati SDP-ovog kandidata, a tada je takvu mogućnost najavio i zadarski čelnik Hrvatskog plamena Mladen Meštrović.
U Vijeće je ukupno izabrano desetero vijećnika pa SDP-ovci bez potpore još minimalno dvoje vijećnika nisu mogli izabrati predsjednika. HDZ ima tri vijećnika, a mandat ima još Ivica Obad (HČSP),
Svih desetero vijećnika bilo je nazočno na konstituirajućoj sjednici koja je održana uz prisutnost pročelnice gradskog UO za gradsku samoupravu i opće poslove Dolores Grdović Kalmeta.
– Pokušat ćemo biti oči, uši i usta građana Bilog briga u direktnoj komunikaciji s gradonačelnikom i Gradskim vijećem. Problema koje na Bilom brigu treba riješiti ima dosta. Mjesni odbori doduše imaju samo savjetodavnu ulogu u odnosu na gradsku vlast i mi samo možemo predlagati, ali bez obzira na to učinit ćemo sve da se riješe barem oni najvažniji problemi kao što su problem parkiranja automobila, zapušteni poslovni prostori i loša prometna povezanost. Vrlo je važno da se čim prije na adekvatan način riješi regulacija prometa na spoju Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora, ali nije dovoljno da se stavi jedan semafor onima koji dolaze s Puta Biliga, već ćemo se zalagati za kvalitetno i dugoročno funkcionalno rješenje, rekao je Lijić dodajući da će Vijeće MO čim prije donijeti Poslovnik o radu kako bi se regulirao način donošenja odluka.