Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

“Prvi servis” u predsezoni pripao tenisačima

22.03.2012. 23:00
“Prvi servis” u predsezoni pripao tenisačima


– Austrijski i njemački tenisači su već tradicionalno naši redoviti gosti u predsezonskom razdoblju. Za njih ćemo otvoriti hotel Ilirija kapaciteta 300-tinjak ležajeva. Valja naglasiti da uz sportaše u tom periodu imamo najavljen dolazak i drugih skupina gostiju. Dolaze nam tako grupe iz Švicarske i Francuske, rekla je Prtenjača


Pripreme za nadolazeću turističku sezonu u Biogradu u punom su jeku. Neki od manjih biogradskih hotela, koji su tijekom zime bili zatvoreni, intenzivno se pripremaju za ponovno otvaranje za Uskrs kada se nadaju prvim većim skupinama turista. Mnogi već imaju najavljene skupine, a bude li lijepo vrijeme i broj individualnih gostiju koji će naići i bez najava mogao bi biti znatan. U najvećoj biogradskoj hotelskoj kući – Iliriji d. d., nekih posebnih priprema za sam početak sezone nema, jer ova hotelska kuća radi tijekom cijele godine.
Grupe iz Švicarske i Francuske
Točnije tijekom cijele godine radi jedan od njihovih hotela – hotel Kornati. U ovom hotelu u zimskim mjesecima svakodnevno odsjeda dvadesetak do pedesetak, pa i više gostiju. Uglavnom je riječ o skupinama na proputovanju ili o korisnicima posebnih aranžmana, koji se nude u izvansezonskom razdoblju. Uz razne radionice, u ponudi su izleti, jahanje, jedrenje, tenis, biciklizam.
– Za svaku skupinu naši djelatnici osmisle poseban program. Već prema njihovim željama i afinitetima, kazala je Ilirijina direktorica prodaje Marijana Prtenjača.
Ona navodi da se veća popunjenost hotelskih kapaciteta očekuje već sljedeći tjedan, točnije od 29. ožujka. Tada u Biograd, naime, počinju stizati najavljene skupine tenisača iz Austrije i Njemačke.
 – Austrijski i njemački tenisači su već tradicionalno naši redoviti gosti u predsezonskom razdoblju. Za njih ćemo otvoriti hotel Ilirija kapaciteta 300-tinjak ležajeva. Valja naglasiti da uz sportaše u tom periodu imamo najavljen dolazak i drugih skupina gostiju. Dolaze nam tako grupe iz Švicarske i Francuske koje smo dogovorili preko naših poznatih tour operatora. Sve ove skupine imaju ugovorene boravke u trajanju od tri do sedam ili pak deset, odnosno 14 dana.
Kongresne skupine
U razdoblju Uskrsa ćemo tako uglavnom imati popunjene hotele.
U hotelu Adriatic, koji otvaramo tijekom travnja, i dalje imamo rezervirano za takozvane kongresne skupine. Imamo sve uvjete za održavanje seminara i kongresnog turizma, koji su se već proteklih godina pokazali kao važan turistički segment posebno u predsezoni, rekla je Prtenjača naglasivši da su Ilirijini djelatnici ove godine posjetili brojne sajmove, među kojima Moskvu, Kijev, Zürich, Berlin, Milano, a upravo se ovih dana ide u Goetherburg.
– Vjerujemo da sav taj trud neće ostati bez rezultata jer su iskustva s dosadašnjih sajmova izuzetno dobra. Iskazano je doista veliko zanimanje za naše hotele i uslugu, ali i za grad, njegove znamenitosti, prirodne parkove i slično. Nadamo se da će pojačano zanimanje rezultirati i većim brojem gostiju te da će među njima biti i oni iz nama do sada manje poznatih područja. Nova tržišta i nove mogućnosti nužnost su i za njih se valja boriti na pravi način – kvalitetnom ponudom, ljubaznošću i, dakako, prihvatljivim cijenama, zaključila je Prtenjača.