Sljubljivanjem jela, ulja i vina do - boljeg života!

Slika korisnika admin
Dio sudionika prezentacije sljubljivanja Ilirijinih jela i MasVinovih ulja i vina

Bila je to za ovu priliku večer prijatelja, mješovitog društva poduzetnika, poljoprivrednika, turističkih djelatnika, političara, novinara, odvjetnika i trgovaca, a koje je sve kroz godina vezala ljubav za svoj kraj.

Gostilo se sa slanim inćunima u esktradjevičanskom maslinovom ulju MasVina, šampionskom ulju lanjske Sabatine, paštetom od tune, paškim sirom i crnom maslinom s MasVinovom Kotar Superior.

Vino je to koje sljubljuje njegova pitkost, blagost i voćnost sa salatom od škampa na rikuli. Carpaccio od hobotnice, rolada od dimljenog lososa i marinirani inćuni traže već jače MasVinove adute - cuvee s podlogom u plavini osnaženom i obogaćenom merlotom, syrahom, babićem, odnosno crljenak i snažnije ulje srednje blagosti, miks domaćih sorti.

Snažan chardonnay legao je uz crni rižoto od sipe i lignje na žaru. Uz biftek i ramstek, grilano povrće legla su "tri kralja" crnih vina MasVina, sva tri s oznakom vrhunskog - suhim syrahom, o polushim merlotom i cabernet saugvinonom.

I na kraju biogradska rožata i kralj elegancije, ružin pupoljak, aromatičan i voćan poluslatki muškat žuti iz MasVina.

Tako je bilo kada u restorana Kornat biogradske Ilirije, gdje su se gostima pridružili Goran Ražnjević i David Tudorović, za ovu prigodu pristiglim iz Australije. Zagrljeni s kolegama Radoslavom Bobanovićem i Željkom Uzelcem iz neposrednog zaleđa. Sljubilo se more i Kotari.

Priča je to prijatelja u kojoj su ribari, ratari, stočari, voćari, uljari i vinari, kuhari i turistički agenti pozvani da sinergijom oplemene turizam.

Popratila je to i priča Gorana Ražnjevića o Iliriji, ali i o Radi Babanoviću i Željku Uzelcu, o vjeri u to da posaditi stablo znači donijeti život. Začinjena je virtuoznim kotarskim dogodovštinama iz repertoara Željka Baradića. Uključilo se i Mario Kalac, 50-godina živi u Luksemburgu, a koji je prepoznao ovdašnje plodove koji će s njim i njegovim bratom krenuti u prebogatu kneževinu.

Zadaća turizma je da bude prirodna "odskočna daska" za svekolike plodove ovih vrijednih ljudi.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno