Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Škabrnjska Majka Hrabrost otišla za svojim mužem i trojicom sinova

22.03.2017. 23:00
Škabrnjska Majka Hrabrost otišla za svojim mužem i trojicom sinova


Eva Šegarić (90), jedna od najponosnijih majki u Hrvata koja je u stravičnom pokolju u ravnokotarskom selu heroju Škabrnji u jednom danu na najokrutniji način izgubila supruga Vicu i trojicu sinova, Miljenka i Budu i Ivicu, pokopana je jučer na mjesnom groblju sveti Luka.
Uz klapske izvedbe pjesama “Najljepše su oči moje majke” i “Ružo crvena” uz mnoštvo cvijeća i suza od Majke Hrabrost na škabrnjskom groblju su se oprostili neutješni članovi obitelji, brojni prijatelji i sumještani. Među onima koji su rekli posljednje zbogom i uputiti riječi utjehe obitelji bili su i savjetnik predsjednice RH za branitelje Ante Deur, zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić.
– Uvijek skromna i dostojanstvena junakinja stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, bez ikakve dileme zaslužila je svoju ulicu, trg, spomenik ili po svom imenu naziv neke od ustanova, ne samo u Škabrnji već u Zadarskoj županiji i Republici Hrvatskoj, kazao je škabrnjski načelnik Nediljko Bubnjar.
Suze jedne od najvećih hrvatskih majki, koja je za slobodu Hrvatske dala svoje najveće blago, trojicu sinova, Miljenka i Budu i Ivicu, te svog supruga Vicu, nikada nisu presahnule.
– Evi, jednoj od simbola patnje i hrvatske Majke Hrabrost, od neprijateljske ruke preminuo je i njezin šogor Krsto i žena mu Luca, nećak Marko… U 2. svjetskom ratu ubili su joj dvojicu braće. Žrtva je to dostojna Velikoga petka, nade za vječnost, poručio je Bubnjar.