Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

DRUGA HNL Jerbić: Agresivnošću i željom do bod(ov)a u Bijelom Brdu

23.03.2019. 12:16
DRUGA HNL Jerbić:  Agresivnošću  i željom do  bod(ov)a u  Bijelom  Brdu


U 17. kolu Druge HNL Zadru valja put ravne Slavonije iako ime mjesta u koji putuju to ne sugerira. Riječ je o Bijelom Brdu gdje ih danas s početkom u 15.30 sati dočekuje BSK. Zadrani na ovo gostovanje putuju osokoljeni prošlotjednom pobjedom nad Sesvetama i prvim osvojenim bodovima u proljetnom dijelu sezone. Agresivnost i želja koju su Zadrani iskazali i demonstrirali u tom dvoboju bila je "jezičac na vagi" koji je Zadranima u toj utakmici donio vrlo vrijedan troboda. Ne sumnjamo da je trener Mislav Karoglan dobro skautirao momčad BSK-a koja se u prvom dijelu sezone na Stanovima predstavila kao tvrd orah. Zadrane zasigurno protiv BSK-a očekuje težak posao i za predvidjeti je tvrdu i neizvjesnu utakmicu. Ali, nakon slavlja protiv Sesveta sve izgleda svjetlije, atmosfera u momčadi je odlična što je dobar preduvjet za pozitivan rezultat u Bijelom Brdu.
– Naravno da se odmah lakše diše nakon što smo u subotu ostvarili pobjedu protiv Sesveta – kazivao je jučer jedan od najiskusnijih u redovima Zadra Jure Jerbić.


Osokoljeni Sesvetama
– Atmosfera je na treninzima odmah bolja nego što je to bio slučaj u dva prethodna tjedna. Subotnja pobjeda protiv Sesveta odmah nas je svih podigla. Bila je to jako teška utakmica, ali zasluženo smo slavili i osvojili ta tri vrlo važna boda. Mislim da smo puno bolje odigrali u tom dvoboju nego što je to bio slučaj protiv Hrvatskog dragovoljca i Šibenika. I sada u dobrom raspoloženju putujemo u Slavoniju kod BSK-a.
Jerbić smatra da je Zadar protiv Sesveta skinuo psihološki teret i da je pobjeda bila potpuno zaslužena.
– Puno nam je značila ova pobjeda jer smo bili došli na samo dva boda od posljednjeg mjesta. Na tablici vlada velika gužva, Liga je jako izjednačena i ova pobjeda nam puno znači. Iako igru još ne možemo okarakterizirati kao nešto posebna, ali agresivnost je bila na visokom nivou kao i naša želja da dođemo do ovog troboda. Ponavljam, potpuno zaslužena pobjeda i sada idemo dalje po nove bodove.
Svjestan je da Zadrane u Bijelom Brdu ne očekuje nimalo lagan posao, a smjernice im daje i prvi dvoboj ova dva suparnika odigran na Stanovima.


Nezgodan suparnik
– BSK je tvrda i nezgodna momčad i u toj utakmici nas sigurno očekuje težak posao. Vidim da su dobro ušli u proljetni dio sezone i sigurno nam neće biti lako. I u prvom dvoboju na Stanovima u kojem smo slavili bilo je teško. Ako se ne varam stvorili smo dvije prilike u toj utakmici, jednu realizirali i na kraju uzeli ta tri boda. Sigurno nas na njihovom travnjaku očekuje još teža utakmica, ali to u konačnici ništa ne mora značiti. Mi u Slavoniju idemo osokoljeni pobjedom nad Sesvetama, idemo dati sve od sebe i vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat.
Ako ponove pristup koji su demonstrirali prošle subote na Stanovima, Jerbić vjeruje da rezultat neće izostati.
– Mislim da moramo imati pristup kao protiv Sesveta. Agresivnost i želja moraju biti na visokom stupnju ako mislimo doći do željenog rezultata. To je primarno, a naravno morao taktički ispuniti sve ono što od nas bude tražio naš trener. U tom slučaju smatram da ćemo se iz Bijelog Brda vratiti u dobrom raspoloženju. Ova utakmica ima dodatnu težinu jer se radi o momčadi koja nam je konkurent, koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice. Sve momčadi su u tri, četiri boda razmaka i svaki osvojeni će imati veliku težinu. Moramo gledati samo sebe, protiv BSK-a napraviti dobar rezultat što bi nam onda donijelo rasterećeniji nastavak sezone – kazao je u najavi dvoboja Jure Jerbić.




Namučili Zadrane na Stanovima
Da današnji Zadrov suparnik BSK nije nimalo bezazlena momčad svjedoči i prvi  ogled ova dva suparnika ove sezone odigran u 4. kolu na Stanovima. Slavio je Zadar  rezultatom 1:0 protiv momčadi koja je pokazala da igra tvrd i borben nogomet. Zgoditak vrijedan pobjede zabio je Antonio Repić u 14. minuti utakmice. Gosti su uz to  od 84. minute igrali s igračem manje nakon što e isključen Stjepan Šimičić.  Momčad sa Stanova u ovome trenutku ima tri boda više od BSK-a, Zadar je na 20, a  Bjelobrđani na 17.  BSK je ovoga proljeća poražen od Varaždina (2:1), pobijedili su  na svom travnjaku Dinamo II (2:0) , a u posljednjem kolu remizirali su u gostima s  Osijekom II (1:1). Činjenica je da je riječ o momčadi koja zna igrati nogomet i Zadrane sigurno očekuje tvrda i neizvjesna utakmica. Svi bi bili itekako zadovoljni da  ponove rezultat sa Stanova, jedan zabiti, niti jedan primiti i tri boda osvojiti. Idealan  rasplet.