Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

DRUGA HNL Vamos Nisholas Llanos

23.03.2019. 20:36
DRUGA HNL Vamos  Nisholas  Llanos


U 17. kolu Druge HNL Zadar se s gostovanja u Bijelom Brdu vraća s osvojenim bodom. Momčad sa Stanova uspjela je kod tvrde i neugodne momčadi BSK-a ostati neporažena i na taj način ostvariti zacrtani cilj. Naravno, priželjkivali su Zadrani i tri boda, ali pobjedu na strani morat će pričekati barem još dva tjedna. BSK je poveo zgoditkom Marina Ištvanića u 25. minuti koji je spremno prihvatio poklon obrane Zadra i zatresao Benderovu mrežu. S minimalnim vodstvom domaćih otišlo se i na odmor, a onda je u nastavku momčad iz Krševanovog grada ipak uspjela izjednačiti za konačnih 1:1. Strijelac zgoditka vrijednog boda bio je Nicholas Llanos u 61. minuti dvoboja. Llanos je u igru ušao na početku drugog poluvremena i pokazao se kao Zadrov džoker s klupe.


 


Pogreškom do zaostatka




U početnih desetak minuta igre bilo je to uobičajeno ispitivanje snaga s obje strane. A onda u 15. minuti prva prilika za Zadar. Knežević je osvojio loptu na desnoj strani i poslužio Muića, čiji se udarac s ruba šesnaesterca od bloka odbija u korner. Nažalost po Zadrane domaćini su deset minuta kasnije došli do vodstva. Ištvanić je iskoristio pogrešku u obrani Zadra i mlakim udarcem s ruba šesnaesterca malo iskosa doveo svoju momčad u rezultatsku prednost. Nakon tog pogotka igra je bila poprilično rastrzana, a umjesto pravih prilika, u više navrata u krupnom planu je bio sudac Bionda koji je šakom i kapom dijelio žute kartone. U 38. minuti Jurić je s ruba kaznenog prostora okušao svoj udarac, ali umjesto u mreži, lopta je završila u suparničkom bloku. Pokušao je i Jerbić u 43. minuti iz okreta matirati domaćeg vratara koji iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik. U preostale dvije minute ništa se važnije nije dogodilo i igrači su pošli u svlačionice na odmor.


Džoker s klupe


Od prve minute nastavka trener Zadra Mislav Karoglan na travnjak umjesto Luke Zdrilića šalje Nicholasa Llanosa i ta se izmjena kasnije pokazala kao pun pogodak. Odmah je Zadra krenuo po to izjednačenje, puno odlučnije nego što je to bilo u prvom dijelu. U 48. minuti Muić je dobro povukao i poslužio Jurića na desnoj strani, a ovaj vratio u sredinu za Repića, čiji udarac brani vratar Ilinčić. Minutu kasnije Jurić je tukao, a Ilinčić ponovno sprječava izjednačenje. Slično je bilo i u 52. kada je u ulozi mogućeg strijelca bio Begić. Junak domaćih ponovno je Ilinčić. U 54. minuti sporna situacija u kaznenom prostoru BSK-a. Cijela Zadrova momčad tražila je igranje rukom domaćeg igrača, ali sudac Bionda je samo odmahnuo rukom pokazujući da se igra nastavi. I onda su u 61. minuti urodili plodom napadi Zadra. Pred golom BSK-a najbolje se snašao LLanos te zakucao loptu u mrežu, napokon nemoćnog Ilinčića – 1:1. Begić je u 63. minuti jako opalio s 18 metara, ali lopta je odletjela preko gola. U 77. u glavnoj ulozi je najbolji strijelac Zadrana Repić, ali Ilinčić je ponovno na visini zadatka. Bez prilika je bilo sve do treće minute sudačke nadoknade kada su Zadrani imali sreće jer domaća momčad nije iskoristila veliku priliku. Popović je u izglednoj situaciju, na sreću Zadrana tukao malo pored gola.


 


BSK 1
ZADAR 1


BIJELO BRDO – Igralište Bijelo Brdo. Gledatelja: 300. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić). Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković) i Igor Babić  (Orahovica). Strijelci: 1:0 Ištvanić (25'), 1:1 Llanos (61'). Žuti kartoni:  Čikvar, Žigri (BSK), Ikić, Jerbić, Žderić, Repić (Zadar).
BSK: Ilinčić, Majtanić, Kovačić (od 81' Kasač), Šimičić (od 73' Popović), Anić, Ilić (od 65' Žigri), Ištvanić, Periša, Čikvar, Gvozdenović, Mlakić.  Trener: Ivo Lišnjić
ZADAR: Bender, Repić, Pranić, Muić (od 90' Jurjević), Jerbić, Begić,  Žderić, Knežević, (od 61' Tokić), Jurić, Zdrilić (od 46' Llanos), Ikić. Trener:  Mislav Karoglan.