Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HT PREMIJER LIGA Nazor: Protiv Alkara kao da je Real iz Madrida

23.03.2019. 13:23
HT PREMIJER LIGA Nazor:  Protiv  Alkara kao  da je Real iz  Madrida


Nakon poraza u Laktašima koji je poslao Zadar prema kvalifikacijama s finalistom ABA 2 lige valja odraditi obveze u domaćem prvenstvu koje je došlo do same završnice osnovnog dijela. Pet kola do  početka doigravanja klub s Višnjika nastavlja utrku za poziciju br. 1 na  ljestvici s zagrebačkom Cibonom, a prvi protivnik na tom putu im je Alkar večeras u 19 sati u Sinju. Utakmica je to u kojoj su Zadrani izraziti favoriti jer Sinjani vode tešku borbu za prvoligaški o(p)stanak i sve osim  pobjede abaligaša u ovom susretu bila bi velika senzacija. S druge strane  ove sezone momčad s Višnjika je pokazala da je u stanju vrlo neugodno  iznenaditi svoje vjerne navijače čemu je najbolji dokaz posljednje gostovanje u HT Premijer ligi u Osijeku gdje su ih deklasirali njihovi domaćini.  Pamte se i nečuveni porazi s otvaranja sezone u Zaboku i kod Hermes  Analitice tako da pred odlazak u Sinj Nazor najavljuje potpunu mobilizaciju svoje svlačionice i traženje svojevrsnog iskupljenja za loše rezultate  u ABA ligi.
– Otkad smo prešli na režim jedne utakmice tjedno ušli smo u drukčiji  proces treninga. Čeka nas tradicionalno teško gostovanje iako će nam  suprostavljena biti momčad koja se bori za ostanak u ligi. No, svjesni  smo da ove sezone nismo imali apsolutno nijednu laganu utakmicu u  HT Premijer ligi. Protiv Alkara stoga ne očekujem da ćemo proći lagano,  jer je tamo uvijek prisutan pritisak s tribina i jedan dodatni naboj – najavio je trener Zadra novi ispit u domaćem prvenstvu koji je čak  dobrodošao kako bi se njegova momčad ponovno dočepala pobjedničkih staza i na taj način napravila bolju podlogu pred kvalifikacije za ostanak u  ABA ligi.
– Promatrajući iz naše perspektiva ova utakmica nam baš treba u  ovom trenutku. Želja nam je dostići visoku razinu borbenosti i zajedništva kako bi se maksimalno resetirali u ovom razdoblju dok iščekujemo ime protivnika s kojim ćemo razigravati za ostanak u ABA ligi. Na tragu toga ovo gostovanje je za nas idealno i očekujem od svojih momaka  da se protiv Alkara večeras bore kao da im s druge strane stoji Real Madrid. Dobro smo trenirali ovaj tjedan i pripremili se na protivnika. Alkar  nas je u našem prvom susretu na Višnjiku nadskakao i u tom segmentu  moramo biti izuzetno pažljivi. Imaju kvalitetu u igračima poput Šipića,  Marića, Svaline. Na poziciji šutera je opasni Markulin, na jedinici im je  stranac Brown koji im daje dodatni ton igri, dok su pod koševima doveli  pojačanja, Šamadana na četvorci i Vučića na poziciji pet koji igra jako  dobro – kazat će Nazor koji i dalje puše na hladno iako bi sraz s Alkarom  po svim okolnostima trebao biti malo jači trening za njegove igrače.
– Uistinu ozbiljno moramo shvatiti ovu utakmicu i nametnuti autoritet. Ovaj ritam treninga i jedne utakmice tjedno trebamo iskoristiti maksimalno ozbiljno kako bi se pripremili za kvalifikacije u regionalnoj ligi  koje su nam na rasporedu za nešto više od mjesec dana. Zato očekujem  puno bolje izdanje nego što je to bio slučaj dosad – istaknuo je strateg  Zadra što očekuje od svoje momčadi koja će biti za Alkar lišena usluga  Luke Žorića.
– Momčad je uglavnom u redu što se tiče zdravstvenog stanja, no na  posljednjem treningu smo imali problem s Lukom Žorićem i on neće biti  spreman za Sinj. Još nismo otkrili o kakvoj se ozljedi radi i znat će se  nešto više nakon detaljnijeg liječničkog pregleda i tada ćemo saznati koliko će ga ta ozljeda odvratiti od terena.
– Osjetio je bol u preponama i možemo samo nagađati je li posrijedi  ruptura ili istegnuće, no nadamo se da će se na kraju pokazati da nije  nešto ozbiljnije – zaključio je Nazor.


Žilavec: Klub nije zaštitarska tvrtka  ni dio Policije
S obzirom na pristiglu 'čestitku' od 12 tisuća eura i prozivanja u nekim medijima  da je  klub odgovoran za uzastopno ponavljanje neprimjerenog ponašanja dijela navijača na tribinama Krešinog doma oglasio se direktor kluba Željko Žilavec.
– KK Zadar je športsko-dioničko društvo. Nije zaštitarska tvrtka i nije dio Policije,  pa prema tome smatram da se klub treba baviti onim što mu je posao, a to je sport  odnosno košarka. U tom organizacijskom dijelu klub uvijek odradi maksimalno sve  svoje obveze kako bi se utakmica odigrala – raščistio je tu nedoumicu Žilavec i istaknuo odgovornost medija u ovakvim situacijama posebno se osvrnuvši na jedan negativan primjer koji po njemu odskače od ostalih izvještaja medijskih kuća i portala s  utakmice protiv C. zvezde.
– Osvrnuo bih se na jednu stvar, a to su mediji. Nakon utakmice protiv C. zvezde  portali i tiskovine su korektno prenijeli kakva je bila atmosfera na utakmici i osudili  neprilično ponašanje dijela navijača kao i što su izvijestili da je ostatak dvorane negodovao i zviždao na paljenje baklji i nacionalističke ispade pojedinaca. Međutim, za  sve medije je to bilo tako osim jednog. Jedan zadarski portal je izvijestio da je na  utakmici u Krešinom domu bilo predivno ozračje pritom zaboravivši barem jednom  rečenicom spomenuti sve ono što nije bilo u skladu sa predivnim ozračjem u dvorani. I to nije u redu, jer nije nikome jasno po čemu je to ozračje u dvorani bilo predivno, a mi smo zaslužili najveću kaznu ove sezone – kazao je Žilavec i dodao da će  se poduzeti pravni koraci kako bi se klub zaštitio od ispada pojedinaca.
– Klub će poduzeti pravne korake da se ovakve stvari na tribinama više ne događaju. Da li će to slijediti i ostale institucije to će vrijeme pokazati. S Tornadom nakon utakmice sa C. zvezdom nismo razgovarali, no siguran sam da nema nikakvog  sukoba između kluba i Tornada. Prema komu i prema čemu je usmjereno njihovo  ponašanje koja nama svaki put donosi toliku štetu to ne znamo. Znamo samo da se  vodstvo Tornada ogradilo od tih pojedinaca što pozdravljamo, ali i svjesni smo da su  ispadi tih pojedinaca sve češći i sve skuplji što se mora završiti ako mislimo i dalje  ostati sudionicima regionalnog natjecanja – zaključio je direktor kluba.