Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NOĆNJAK 2019. Ulje Zlatka Barešića najbolje plasirano iz zadarske županije

23.03.2019. 12:30
NOĆNJAK 2019. Ulje Zlatka Barešića najbolje plasirano iz zadarske županije


Kasno sinoć u Velikoj dvorani Grand hotela Neum u Neumu  (BiH) proglašeni su reuzultati natjecanja na ovogodišnjoj 21. Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak 2019.
U kategoriji otvorenih ulja Šampionska titula ostaje u Hercegovini. Za  ektradjevičansko ulje od sljubljenih sorti pripala je tvrtki Oliva d.o.o u  vlasništvu obitelji Miličević iz sela Prćavci između Čapljine i Međugorja.
Priznanje za najbolja srednje intezivno ulje od sljubljenih sorti osvojila  je tvrka Kalavojna iz Marčane u Istri, a za najbolje intezivno ulje ekstradjevičansko ulje OPG Vesna Matek iz Rovinja.
Znači, među najbolje plasiranima nema ulja iz Dalmacije, a  najbolji iz Zadarske županije je Zlatko Barešić iz Draga.
Osim njegovog, Zlatne medalje osvojila su i ulja PZ masline i vino, OPG Krešimir Atelj iz Nadina te OPG Zdravko Mamić iz  Lišana Ostrovičkih.
Prošlogodišnji apsolutni šampion Noćnjaka Berislav Mađerić iz  Pašmana na istoimenom otoku zauzeo je 40. mjesto koje sa istim brojem  bodova dijeli sa Markom Pucarom iz Crnoga. Slijede Marijana Novaković iz Posedarja, OPG Milenko Zagorac iz Polače, Vojko Longin  iz Kali, Braniteljska zadruga Pange iz Briševa, OPG Nikola Potočnjak  iz Ražanca.
Zadarski maslinari osvojili su i sedam srebrnih medalja, a neka od ulja  nisu ni ušla u kategoriju ekstradjevičanskih.
Sve u svemu – ispod očekivanja. Posjetimo, u kategoriji otvorenih ulja  maslinari iz Zadarske županije na ovogodišnji noćnjak poslali su 31 uzorak maslinovih ulja i devet pakovina. Rezulate u pakovinama, organizatori su najavili za subotu kada će u kasnim večernjim u Grand hotelu  Neum biti uručena priznanja za kvalitetu i izgled pakovina maslinovog  ulja i proizvoda od masline uz proglašenje šampiona. Potom, u restoranu hotela Neum slijedi – Bal šampiona i završetak ovogodišnjeg 21. izdanja Noćnjaka.