Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tonino Picula vjeruje u tri SDP- ova mandata

23.03.2019. 12:50
Tonino Picula  vjeruje u tri SDP- ova mandata


Povod mog dolaska u Zadar je u prvom redu susret i  druženje s kolegama, ali i našim simpatizerima te tribina na kojoj ćemo  razgovarati o Hrvatskoj i socijaldemokraciji te izborima za europski parlament koji su pred nama. Želimo u prvom redu upoznati naše članstvo,  ali i građane o tome kako i na koji način ljudi doživljavaju Hrvatsku kao  punopravnu članicu Europske unije, danas, nakon šest godina. Mi se nadamo, naša stranka vjeruje da će ostvariti tri mandata u sljedećem sazivu Europskog parlamenta nakon ovih izbora i vjerujemo da će nam 200  tisuća glasova to i omogućiti. No, do izbora je još dva mjeseca, pa imamo  još puno posla, kazao je europarlamentarac iz redova SDP-a, Tonino Picula, koji je jučer u stranačkim prostorijama na Trgu pet bunara, održao  kratku konferenciju za novinare, nakon čega je održao i tribinu sa svojim  kolegama i članovima stranke, te svim zainteresiranim građanima.
Rekao je kako je on zapravo još 2013. godine ušao u EU parlament, tako da može govoriti o svom iskustvu kao europarlamentarac. Također,  dodao je kako se upravo obilježava Svjetski dan voda te će to biti i povod  da na tribini progovori kakve se sve njegove aktivnosti vezane uz promociju hrvatskih otoka.
– Evo, baš danas je Svjetski dan voda, a ja se sve ove godine koliko sam  u Europskom parlamentu trudim i radim na što većoj i boljoj promociji  hrvatskih otoka koji su još donedavno u parlamentu bili – anonimna  činjenica. Sad imamo i Tajništvo za otoke jer naši otoci i jesu velike teme,  istaknuo je  Picula.
Dodao je kako sa svojim stranačkim kolegama, ali i svim drugim  građanima želi razgovarati o tome kamo zapravo ide Europska unija, jer  je trenutačno mnogo otvorenih pitanja, a tu je još i pitanje Srbije i Kosova i njihovo pristupanje Europskoj uniji. Naime, Picula je predsjednik  Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom te potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja, a   zadužen je za otoke. Podsjetimo, ovaj SDP-ov zastupnik je i član Odbora  za vanjske poslove, Pododbora za sigurnost i obranu i Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Euronesta. Zamjenik je člana u Odboru za regionalni razvoj te Izaslanstva u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije  EU-u.