Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Četrnaest dojava o kršenju mjera samoizolacije

23.03.2020. 19:27
Četrnaest dojava o kršenju mjera samoizolacije


Zadarska policija stavila je sve svoje snage na raspolaganje u borbi protiv koronavirusa, istaknula je na novinskoj konferenciji Stožera za civilnu zaštitu glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin, dodajući kako će policija svima onima koji se u grupama nalaze na javnim površinama narediti da se se raziđu i upute svojim kućama.
– Ukoliko ne postupe po zapovijedi policijskog službenika, mogu biti i kažnjeni. Radimo po dojavama i neposrednim opažanjima kršenja mjera samoizolacije te smo u posljednja 24 sata imali 14 dojava o kršenju mjera, o čemu je obaviješten nadležni sanitarni inspektor. Po odredbi o zabrani društvenih okupljanja bilo je više izrečenih nadzora te su utvrđena četiri kršenja mjera, o čemu su obaviještene nadležne institucije – kazala je glasnogovornica Grbin, upozoravajući još jednom građane da se pridržavaju mjera zaštite, ali i zahvalila onima koji postupaju po uputama.
Podsjetimo, policija je već na prvoj novinskoj konferenciji iznijela podatke o krešenju samoizolacije za prva 24 sata kada su započele mjere kontrole. Tako su na području PU zadarske imali 23 dojave o kršenju mjera samoizolacije, a kršenja je bilo devet i to šest na području grada Zadra, a ostala tri u Murvici, Islamu Latinskom i Benkovcu. Broj evidentiranih dojava o radu ugostiteljskih i drugih objekata iznosio je devet, od čega se njih četiri odnosi na ugostiteljke objekte u Privlaci i Ugljanu te jedna dojava za frizerski salon i dvije kladionice na Viru. Tri su ugostiteljska objekta na širem području grada, a na području Policijske postaje Benkovac jedan objekt, obznanjeno je prvog dana poduzimanaj mjera, ali kako vidimo, dio građana i dalje ih ne poštuje te policija ima pune ruke posla.