Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Četvrti zaraženi 63-godišnjak došao je iz Turske, dok je nalaz pete osobe graničan, rezultati danas u 16 sati

23.03.2020. 11:02


Danas imamo dva nova pacijenta pozitivna na koronavirus, pacijenta starog 63 godine koji je došao iz inozemstva. On ima i respiratornih problema i visoko je febrilan tako da je primljen na Odjel COVID-19. Druga pozitivna pacijentica je liječnica Odjela za pedijatriju. Ona je inače na specijalizaciji na KBC Rebro, a ovdje je došla na rad. U svom poslu se ponašala iznimno odgovorno i cijelo vrijeme je nosila zaštitnu masku i zaštitne rukavice. Kao bolnica postupili smo odmah provođenju svih mjera kako ne bi došlo do širenja zaraze, dakle napravljena je dezinfekcija svih prostora, izolirali smo sve kolege i svo zdravstveno osoblje, dakle stavljeni su u kućnu izolaciju, i bit će provedeno testiranje za te djelatnike,  kazao je ravnatelj OB Zadar, Željko Čulina.
Spomenuti 63-godišnjak navodno se u subotu vratio iz Turske odakle je putovao preko Istambula. Odmah po povratku je otišao u samoizolaciju.
– Dvoje ležećih pacijenata pozitivnih na odjelu COVID-19 su stabilni. No, moram napomenuti kako imamo još jednog sumnjivog pacijenta, koji je u dva navrata testiran, a rezultati su bili granični, no s obzirom da dolazi iz sredine u kojoj je izolirano više pozitivnih pacijenata danas do 16 sati očekujemo i taj nalaz, istaknuo je Čulina.
U Zadarskoj županiji do sada je testirano 49 osoba, te je kod njih četiri otkrivena prisutnost koronavirusa.  ..