Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šime Vicković: “Propusnice za rad u mjestu van mjesta prebivališta i stalnog boravka izdaju poslodavci, a zbog pružanja skrbi starijima i djeci gradski ili općinski Stožeri civilne zaštite”

23.03.2020. 12:45


Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković uputio je svim stožerima civilne zaštite na području Zadarske županije preporuke i smjernice  vezane za razvoj situacije oko koronavirusa COVID-19 I donesene Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.  Time ih obavještava  da za osobe koje će putovati, sukladno točki II. stavak e. iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština propusnicu izdaju Gradski ili općinski stožeri civilne zaštite, ovisno o prebivalištu osobe koja traži propusnicu. Zato vas molim da to putem svojih medija naglasite kako bi ljude uputili na pravu adresu.
Načelnik Stožera danas na konferenciji za novinare istaknuo je i da propusnicu tj. potvrdu za rad osobama koje žive u jednom mjestu/gradu/općini  , a rade u drugom  mjestu/gradu/općini izdaju poslodavci.
 „ Svi ljudi koji putuju na  svoja radna mjesta mogu dobiti potvrdu od svog poslodavca sa imenom i prezimenom te OIB-om i lokacijom na kojoj radi, uz preduvjet da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.“
U ovoj Odluci o zabrani napuštanja prebivališta izuzeto je izvješćivanje javnosti što znači da se na medijske djelatnike ta Odluka ne odnosi.
– Još jednom skrećemo pozornost da se stalno  naglašava potreba  pridržavanja svih preporuka propisanih od strane Zavoda za javno zdravstvo, i da se osobe koje su pozitivne na koronavirus ne stigmatiziraju nego da im se pruži potrebna podrška, kao i onima koji borave u samoizolaciji, zaključili su iz Stožera.