Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stradala dvojica ribara, pronađeno jedno mrtvo tijelo

23.03.2020. 09:03


Mrtvo tijelo ribara u dobi od 50 godina iz Biograda pronašao je u subotu oko 17.30 sati u moru u uvali Mostine kod Privlake mjesni ribar koji je isplovio želeći dignuti svoje vrše. Utvrđeno je kako se radi o Niki Labaru. Još uvijek se traga za prijateljem i sugrađaninom pokojnog Labara, D.B. u dobi od 48 godina s kojim je u petak isplovio iz toga grada u ribolov »na sviću« u akvatorij otoka Silbe, ali se prema njihovu planu u subotu nisu vratili doma.
– Na mjestu događaja policijski službenici su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti te je izvršen očevid. Tijelo je pregledano od strane mrtvozornika, kojom prilikom nisu pronađeni tragovi nasilja. Nakon izvršene obdukcije utvrdit će se točan uzrok smrti, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin, dok je njezina kolegica, policijska službenica za odnose s javnošću, Sonja Šimurina, kazala kako policijski službenici Interventne i drugih odjela u nedjelju od ranog jutra pretražuju teren, more i obalu u akvatoriju Vira, Privlake i susjednih mjesta. U akciju je uključen i helikopter.
– U potražnu akciju uključeni su i pripadnici Lučke kapetanije i HGSS-a. Nažalost, zasad nismo uspjeli pronaći drugog nestalog ribara ni njihovu brodicu, rekla je Šimurina dodajući kako se još uvijek ne znaju razlozi stradavanja ovih ribara, s obzirom da u subotu u tom akvatoriju nije bilo vremenskih nepogoda poput vrlo jakog vjetra i velikih valova.
Kako smo doznali u Biogradu, drugi ribar za kojim se traga je 48-godišnji D.B., vlasnik ribarskog obrta iz Biograda, oženjen je i ima djecu. Pokojni Labar i on često su ribarili zajedno, a od tog zanata su i živjeli. Prije nego su stradali te kobne subote nisu nikome javili za bilo kakve probleme pri plovidbi, a sumnja se kako ih je udario neki drugi, veći brod koji je potom nastavio s plovidbom.