Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zoran Škrgatić: “Zbog nastale gužve dobavljači imaju problema u isporuci; Župan i ja smo se angažirali pronaći način da testove dobijemo čim prije!”

23.03.2020. 20:04


Na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, napomenuo je kako Zavod već drugi tjedan radi na način da su sve njegove službe i djelatnici stavljeni u službu borbe protiv korona virusa i to na način da u dvije smjene imaju organizirane službe, ali i noćna dežurstva.
– Iako zavodi za javno zdravstvo nisu stavljeni na listu laboratorija koji provode testiranja na korona virus, 13. veljače dao sam nalog šefici službe da pokrene postupak nabave potrebnih testova kako bismo i mi mogli krenuti u testiranje na korona virus. Služba zadarskog Zavoda za javno zdravstvo je prva služba akreditirana od svih zavoda u Hrvatskoj, imamo u funkciji aparat vrhunske tehnologije koji u može u dva sata dati 24 nalaza. Dana 16. ožujka firma koja treba isporučiti testove dala nam je dopis da možemo naručiti te su i odgovorili da će nam isporučiti testove, međutim u nastaloj gužvi očito imaju problema u isporuci te smo se i župan angažirali da nađemo način što prije dobiti te testove. Riječ je o vrhunskim testovima i aparatu kakve koriste čitava Zapadna Europa i Amerika, najavio je Škrgatić dodajući kako će, kada dobiju testove moći odmah započeti s testiranjima te će čitava služba biti na pomoći.