Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Marin Dopuđ žrtva “overdosea”?

Autor: Suzana Bandić

22.04.2009. 22:00
Marin Dopuđ žrtva “overdosea”?

Foto: Sebastian GOVORČIN



Kako na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, pretpostavlja se da je Dopuđ preminuo zbog predoziranja, a u prilog tome ide činjenica da je pored njega pronađen narkomanski pribor


Marin Dopuđ (32) iz Zadra pronađen je u mrtav u srijedu oko 14 sati u svom stanu u Ulici Ivana Mažuranića na kućnom broju 22 u zadarskom predjelu Voštarnica. Prema prvim informacijama najvjerojatnije je riječ o još jednoj žrtvi droge s obzirom da na mladićevom tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, već narkomanski pribor odmah uz njegovo beživotno tijelo. 
Zadarska je policija tako samo dan nakon što je u Bibinjama pronađen mrtav Mate Sikirić (32), a za kojeg je obdukcijom utvrđeno kako se predozirao, dobila dojavu o novom smrtnom slučaju.
Kako saznajemo, mladić je stanovao s majkom koja ga je i pronašla te odmah o tome obavijestila policiju.
Prema neslužbenim informacijama i Dopuđ je kao i Sikirić, bio dugogodišnji ovisnik te otprije poznat policiji po zloporabi opojnih droga. Ako je suditi po podacima iz Narodnih novina u kojima se navodi kako je 29. studenog 2006. godine Dopuđu odbijena zamolba koju je uputio Komisiji za pomilovanje, on je bio i osuđivan. 
Ukoliko obdukcija potvrdi pretpostavke da je riječ o predoziranju bit će to drugi slučaj “ovesdosea” od početka ove godine, a u svega dva dana što ukazuje na mogućnost da je na zadarsko narkotržište dospjela droga upitne kakvoće, doznajemo od upućenih.