Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Veliki dar Maloj kući

Autor:

22.04.2009. 22:00
Veliki dar Maloj kući

Foto: Adam VIDAS



Cilj nam je podijeliti naš profit s okolinom, a posebice ciljamo na udruge koje se bave zaštitom djece i žena te im na taj način želimo pokazati da nisu usamljeni i zaboravljeni, rekao je Goran Osojnički uime tvrtke P&G


Tvrtka Procter&Gamble donirala je jučer zadarskoj Udruzi za pomoć ženi i djetetu “Duga” polugodišnju zalihu proizvoda robnih marki koje se proizvode u sklopu te multinacionalne korporacije.
Donacija uključuje deterdžente za pranje rublja, proizvode za osobnu higijenu, sredstva za čišćenje te pelene za najmlađe korisnike udruge.
 – Iako smo multinacionalna korporacija, uvijek gajimo osjećaj za društvenu odgovornost pa tako često imamo ovakve donacije u Hrvatskoj i diljem svijeta. Cilj nam je podijeliti naš profit s okolinom, a posebice ciljamo na udruge koje se bave zaštitom djece i žena te im na taj način želimo pokazati da nisu usamljeni i zaboravljeni, rekao je Goran Osojnički uime tvrtke P&G.
On je dodao da je P&G jedna od najvećih svjetskih kompanija koja uvelike pridonosi zajednicama u kojima djeluje.
– Kao društveno odgovorni član zajednice P&G podupire cijeli spektar aktivnosti radi pomoći najugroženijim članovima društva, jer smatra da je pomaganje onih koji su najpotrebitiji dužnost svake ozbiljne i društveno odgovorne kompanije, zaključio je Osojnički.
Gordana Markulin-Ježina, Koordinatorica udruge “Duga” i skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, takozvane Male kuće, čijim će korisnicama ova donacija i najviše koristiti, zahvalila je na donaciji. Rekla je da su svi proizvodi prilagođeni potrebama korisnica Male kuće te da će im dobro doći.
Spomenula je da je trenutačno u Maloj kući deset korisnica koje su tamo potražile zaklon i sigurnost od obiteljskog nasilja.
 – Kuća je uglavnom, nažalost, puna, a potrebno je naglasiti da kod nas dolaze osobe koje nisu sa zadarskog područja tako da mogu slobodno izaći izvan kuće. Osim toga, moram reći da sa svim ženama koje dođu radi tim stručnjaka. Prvo radimo s majkama kojima preko raznih organizacija pokušavamo naći posao ili ih dodatno edicirati, a potom i djecu smještamo u vrtiće kako bi njihove majke mogle raditi i tako krenuti u nov život, zaključila je Markulin-Ježina.