Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vrtić za primjer svima

Autor: Teuta Babajko Jamičić

22.04.2009. 22:00
Vrtić za primjer svima

Foto: Adam VIDAS



Izgradnjom “Grigora Viteza” Zadar je nakon “Cicibana” i “Smiljevca” dobio još jedan novi vrtić, čime je gradska vlast ispunila obećanje, odnosno program – svake godine jedan vrtić, kazao je Kolega, dodajući da se nada da će i nova izvršna vlast, bez obzira tko je bude obnašao, nastaviti s programom


Zadarski gradonačelnik Živko Kolega sa suradnicima posjetio je novoizgrađeni Dječji vrtić “Grigor Vitez”, koji je nakon godinu i pol dana, koliko su trajali obnova i rekonstrukcija područnog objekta odgojno-obrazovne ustanove “Radost”, u ponedjeljak ponovno otvorio svoja vrata zadarskim mališanima.
Podsjetimo, polaznici “Grigora Viteza” od rujna 2007. godine bili su “podstanari” u “Vruljici”. U ponedjeljak mališani su se vratili u “Grigor Vitez”, koji je u međuvremenu obnovljen i rekonstruiran, gdje su im se danas pridružili i novoupisani polaznici. Radove, vrijedne 10,8 milijuna kuna, čiji su rokovi u više navrata prolongirani, izvodila je građevinska tvrtka “Ploter”.
Prilikom jučerašnjeg posjeta “Grigoru Vitezu” zadarski gradonačelnik Živko Kolega naveo je da su obnovom i rekonstrukcijom vrtića, koji su stajali 10,8 milijuna kuna, udvostručeni njegovi tadašnji kapaciteti. Naime, vrtić je s nekadašnjih tri, proširen na sedam dnevnih boravaka, od kojih su tri namijenjena za mališane jasličke dobi, odnosno od jedne do tri godine starosti. Izgradnjom “Grigora Viteza”, koji je projektirao arhitekt Mladen Nižić, kako je istaknuo Kolega, Zadar je dobio jedan od najljepših vrtića u Hrvatskoj.
– Na mjestu starog “Grigora Viteza”, srušenog do temelja, danas imamo suvremeni i dvostruko veći vrtić koji udovoljava najvišim pedagoškim standardima. Izgradnjom “Grigora Viteza” Zadar je nakon “Cicibana” i “Smiljevca” dobio još jedan novi vrtić, čime je gradska vlast ispunila obećanje, odnosno program – svake godine jedan vrtić, kazao je gradonačelnik Živko Kolega, dodajući da se nada da će i nova izvršna vlast, bez obzira tko je bude obnašao, nastaviti s navedenim programom.
Gradonačelnik Kolega i njegovi suradnici male polaznike, njih 162, razveselili su slatkim darovima i voćem te videokamerom. Na darovima im je zahvalila Biserka Belić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Radost”, navodeći da su djeca, koja su za goste pripremila prigodni program, oduševljena novim vrtićem, osobito igračkama i didaktičkom opremom.
– “Grigor Vitez” nakon obnove i rekonstrukcije zaista je veliko i impresivno zdanje, koje zadovoljava najviše pedagoške standarde. Polaznici, njih 162, raspoređeni su u tri jasličke i četiri skupine od tri do šest godina. Djeca su odlično prihvatila novi vrtić, zaokupljeni su igračkama i didaktičkom opremom koja je vrhunske kvalitete, kao i u drugim našim objektima, kaže Biserka Belić.
Novoizgrađeni “Grigor Vitez” blagoslovili su fra Vito Smoljan i don Emil Bilaver, a uz gradonačelnika i njegove suradnike, vrtić su posjetili i saborski zastupnici Nevenka Marinović, Ana Lovrin i Ivo Grbić.


 NAJAVLJENO OTVORENJE ŠKOLE NA BILOM BRIGU




Zadarski gradonačelnik Živko Kolega prilikom posjeta “Grigoru Vitezu” za ponedjeljak je najavio otvaranje Osnovne škole “Bili brig”, kada se očekuje i početak nastave. Uz školu na Bilom brigu u sljedećih nekoliko tjedana, kako je najavio Kolega, otvorit će se bazen na Višnjiku, završiti cesta na Kolovarama, otvoriti radovi u Gaženici…