Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zeleni dani završili plesom talentiranih zadarskih mališana

Autor: Anita Ćustić

22.04.2010. 22:00
Zeleni dani završili plesom talentiranih zadarskih mališana

Foto: Filip BRALA



Ovogodišnja, šestodnevna, manifestacija Zeleni dani grada Zadra završila je jučer i to veselim dječjim smijehom te pjesmom i plesom talentiranih zadarskih mališana. Riječ je, naime, o plesno-dramskom programu upriličenom jučer na Trgu sv. Marije, u izvedbi dječice zadarske Plesne udruge Gesta. Oni su na ovaj način obilježili i jučerašnji Dan planeta Zemlje, a sve ovo je razlog zbog kojeg je Trg sv. Marije jučer zainteresirao brojne prolaznike. Teško je bilo ostati imun na zvuke dječje pjesme te na skladne, dobro uvježbane plesne korake malih talenata, popraćene neodoljivim dječjim smijehom, a sve to pod ugodnim proljetnim suncem. Bilo je to pravo osvježenje za grad, ali i svojevrsni oproštaj od onih tmurnih zimskih dana pa ni prolaznici oduševljenje nisu skrivali, a ponosni su roditelji budnim okom pratili svaki pokret svojih mališana.
Kako je pojasnila Nina Vujić, event manager RMC agencije, riječ o tradicionalnom događaju nastalom u organizaciji Radija 057 i Plesne udruge Gesta, a koji se svake godine organizira u povodu Dana planeta Zemlje, no ove godine je ovaj događaj ujedno i dio Zelenih dana grada Zadra.
– Svake godine Radio 057 i Plesna udruga Gesta na ovaj dan organiziraju nastup na kojemu se prikazuju različiti plesni izričaji. Ovogodišnji nastup se zove “Životinjsko carstvo”, nastao je pod vodstvom Nene Jurišić, a nastupaju djeca Plesne udruge Gesta različitih uzrasta, pojasnila je Vujić.
U skladu s temom ovogodišnjeg nastupa, jučerašnja je predstava bila uistinu šarolika pa je tako bilo moguće vidjeti plesni izričaj malenih mačkica, konja lipicanera ili čak simpatičnih sivo-rozih miševa.