Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Deset sekundi do (k)raja

22.04.2012. 22:00
Deset sekundi do (k)raja


Samo 10 sekundi do kraja utakmice dijelilo je biogradske “galebove” od još jednog uspjeha i osvajanja novih bodova. Međutim, ni neriješen rezultat protiv trećeplasirane momčadi nije neuspjeh, dapače. Utakmica nadasve čudna s puno promjena rezultata, ali i oscilacija u igri obje momčadi. Početak susreta je najavljivao “potop” domaćina jer je na semaforu u 7. minuti utakmice bilo 1:6. Ivan Buovac je postigao prvi gol za domaćine. Golman Biograda Tomislav Tomić nije mogao ništa skinuti. Nakon toga rezultat se mijenja, a Biograd je konsolidirao svoje redove i prvi put izjednačio najprije na 8:8 a ubrzo i na 10:10. Nakon toga kao da je na terenu neka druga momčad i “galebovi” postižu čak četiri pogotka zaredom, a vanjska linija je bila nezadrživa. Na golu Tomić je sve skinuo. Najveći hendikep dogodio se u 27. minuti kada je Ivan Buovac postigao pogodak, ali u toj akciji je i ozlijedio zadnju ložu i više nije mogao ući u igru.
Nastavak utakmice je donio pravu “golijadu”, domaćin postiže nova četiri pogotka i na semaforu je rezultat 18:12. U tom periodu kapetan Zorica postiže dva pogotka zaredom, ali i dva “zicera” mu skida Crnojević koji se nakon toga razbranio. Nakon toga novi šok za gledatelje kada domaćinu pada koncentracija, a gosti izdvajaju “flaster” na Markića i nastaju problemi. Kod rezultata 19:13 totalni preokret, gosti postižu sedam pogodaka, a domaćin samo jedan. Najviše problema su zadavali Mamić i Masnec, gosti iz Kutine dolaze na 21:20. U tom periodu je bilo vidljivo da u igri nedostaje iskusni rutiner Buovac, a problem je bila i kratka klupa domaćina. U samoj završnici odvijala se prava drama. Domaćini su imali tri minute prije kraja dva pogotka prednosti i loptu, ali brzopletost u igri i suđeno probijanje Duvnjaka dalo je nove probleme. Najprije je smanjio na gol zaostatka Marko Mamić, a 10 sekundi prije kraja nakon isključenja Pelicarića i Ivan Masnec. Zadnjih 10 sekundi domaćin nije uspio realizirati pa je podjela bodova realan ishod. Već sljedećeg vikenda Biograd ide na teško gostovanje u Umag.


BIOGRAD – MOSLAVINA 28(14):28 (11)


BIOGRAD NA MORU – Školsko sportska dvorana. Gledatelja 300. Suci: Tomislav Lipošćak i Marin Pavković (oba Ogulin). Nadzornik: Josip Perić (Split).
BIOGRAD: Tomić 1, Sakić 2, Abramović 1, Troskot, Buovac 3, Knežević, Pelicarić, Fabijan, Duvnjak 7, Zorica 5, Markić 9. Trener: Tomislav Šarić.
MOSLAVINA: Vučelić 1, Sruk, Masnec 5, Đozo, Horvat, Lukez 6, S. Crnojević, Mamić 9, Šepak, L. Crnojević 4, Kačmarčik, Šušnja 3. Trener: Dubravko Prelčec.
Isključenja: Biograd 8 min, Moslavina 10min
Sedmerci: Biograd 5(7), Moslavina 3(3)