Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nema predaje do kraja

22.04.2012. 22:00
Nema predaje do kraja


Bit će teško jer sljedeće tri igramo protiv ABA ligaša, ali nisu ni oni takav bauk. Mislim da će igrači smoći snage da odigraju dobru utakmicu protiv Cedevite – kazao je Pipan


“Izgubili smo utakmicu koju nismo smjeli izgubiti. Ali mislim da to ne treba odmah uzimati tako tragično, jer su još četiri utakmice do kraja i još uvijek ima nade, šanse i mogućnosti da ostvarimo naš cilj. Još uvijek odlučujemo sami o sebi”, na prvu će Aleš Pipan, trener košarkaša Zadra, nakon poraza od Svjetlosti.
Što se Zadru dogodilo u Slavonskom Brodu?
– Odigrali smo jako slabo drugo poluvrijeme, posebno u napadu. Nismo mogli pogoditi ništa. Promašili smo previše otvorenih šuteva, zicera i slobodnih bacanja. Na kraju su nam nesretno svirali taj faul u posljednjoj sekundi. Nismo bili pravi i sve se nagomilalo kontra nas.
Kako objasniti samo šest postignutih poena u 15 minuta igre?
– Teško je to objasniti. Imali smo sve pod kontrolom. U prvom poluvremenu smo igrali sve onako kako smo se dogovorili. Poveli smo 16 razlike i onda se dogodila totalna blokada. Pokušao sam sa svim kombinacijama, rotacijama, ali tko god je ušao, nije bio raspoložen za igru. Bio je još lošiji od onoga koga je zamijenio. Nije bilo igrača koji bi preuzeo odgovornost i pogodio dva-tri šuta protiv njihove zonske obrane. Igrali smo u velikom grču, ne znam zašto.
Što se dogodilo u posljednjem napadu?
– Imali smo jedan razlike, 18 sekundi prije kraja i dogovorili smo se kako ćemo braniti posljednji napad. Sve je išlo kako treba, preuzimali smo, oni nisu mogli ništa i sve je izgledalo dobro do posljednjeg šuta. Sudac je svirao faul, ali kako nemamo snimku utakmice, teško mi je točno reći što je bilo. Pitanje je je li isteklo vrijeme i je li to uopće bilo na trici, ali teško je o tome razgovarati bez dokaza.
Večeras vam u goste dolazi Cedevita.
– Trebamo ovo što prije zaboraviti. To je sport i takve stvari se događaju svima, ne samo nama. Ništa još nije gotovo. Igramo još četiri utakmice i u svakoj ćemo pokušati pobijediti. Bit će teško jer sljedeće tri igramo protiv ABA ligaša, ali nisu ni oni takav bauk. Mislim da će igrači smoći snage da odigraju dobru utakmicu protiv Cedevite. Nema predaje do kraja – ističe Pipan.