Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ostanak vjerojatno izboren, ali nema opuštanja

22.04.2012. 22:00
Ostanak vjerojatno izboren,  ali nema opuštanja


Jako mi je drago da sam baš ja odlučio pogotkom. Mislim da su svi bili na vrlo visokom nivou i da nije bilo lošeg pojedinca. Pobjeda nije mogla izostati – kazao je Igor Prahić


“Mislim da ova pobjeda znači ostanak. S obzirom da momčadi iza nas zaostaju nekoliko bodova, udaljili smo se od zone ispadanja i kontroliramo situaciju”, kazao je Jakov Surać, kapetan Zadra, nakon domaće pobjede nad Cibalijom.
– Odigrali smo muški od prve minute i kontrolirali utakmicu. Respektirali smo Cibaliju. Znali smo da je umorna od uzvratne utakmice polufinala Kupa i zato smo u drugom poluvremenu dali malo više gasa i podigli agresivnost. To nam se isplatilo. Hvala Bogu, Prahić je nakon kornera dobro reagirao i taj gol prednosti smo sačuvali do kraja.
Prahić nanišanio
Ključ pobjede bila je odgovorna igra u obrani svih igrača Zadra, što se najbolje vidi po tome da njihov vratar i nije imao previše posla.
– Nismo ni mi stvarali mnogo prilika, ali nismo ni dozvolili njima. Bili smo malo rezervirani upravo zbog važnosti utakmice. Znali smo da ćemo stvoriti nekoliko šansi, tim više što je Cibalija bila razočarana jer se nije plasirala u finale Kupa i imala je tešku utakmicu nekoliko dana ranije. To smo iskoristili i došli do tri vrijedna boda – kaže Surać, koji ima i nekoliko riječi hvale za strijelca pobjedonosnog zgoditka.
– Prahićeva forma je u usponu. Dosta puta je znao biti opasan u prekidu, ali bi za malo promašio. Ovaj put je dobro nanišanio i pogodio za pobjedu.
Zadovoljstvo, jer je upravo njegov gol donio Zadru tri boda u vrlo važnom trenutku sezone, nije krio ni Igor Prahić.
Do kraja maksimalno
– Bila je teška utakmica, prava prvenstvena i za nas jako važna. Jako mi je drago da sam baš ja odlučio pogotkom. Na treningu dosta vježbamo prekide. Mršić ima dobar centaršut i ovaj put sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i pogodio. Mislim da su svi bili na vrlo visokom nivou i da nije bilo lošeg pojedinca. Pobjeda nije mogla izostati.
Ostanak je sada praktički osiguran.
– Jako sam sretan zbog toga. Zato sam i došao u Zadar, da pomognem dečkima da ostanemo u ligi. Nadam se da je sada taj cilj ostvaren.
Ipak, tri su kola do kraja i Zadrani žele na najbolji mogući način završiti sezonu.
– Odradit ćemo te utakmice sto posto, bez opuštanja. Idemo dati sve od sebe u svakoj utakmici, pokušati osvojiti što više bodova i ostvariti što bolji rezultat na kraju sezone. Dižemo se. Vidi se da, što smo više zajedno, to sve bolje izgleda i nadam se da ćemo to pokazati u preostalim utakmicama – za kraj će Prahić.


Bilaver: Obrana iznijela utakmicu




Josip Bilaver također je jedan od onih, koji je protiv Cibalije dobro odradio svoj dio posla.
– Obrana je bila na visokoj razini. Prema naprijed smo malo štekali, ali bitno je da smo postigli gol. S obzirom da ga je zabio obrambeni igrač, možemo reći da je obrana iznijela najveći teret u ovoj utakmici.
Opet su Zadrani odigrali bolje drugo, nego prvo poluvrijeme, posebno otkad je u igru ušao kapetan.
– Mislim da su gledatelji već navikli na to. Nikada ne rješavamo utakmice u prvom poluvremenu, nego po običaju u drugom. U proljetnom dijelu prvenstva igramo promjenjivo, ali pobjeđujemo, što je najvažnije. Zadovoljni smo. S ova tri boda smo vjerojatno osigurali ostanak u ligi i sada idemo do kraja odigrati najbolje što možemo. Dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti dokle ćemo dogurati – kaže Bilaver.


Apel kapetana: Napraviti iskorak


Jakov Surać posebno ističe da se momčad u preostala tri kola ne smije opustiti, iako je osnovni ovosezonski cilj već ispunila. U sljedećem kolu Zadar je gost Slaven Belupu, potom dočekuje Karlovac, a u posljednjem kolu ide u Osijek.
– Apeliram na suigrače da Zadar svake godine mora raditi iskorak. Ovo je sada pravi trenutak da se popnemo stepenicu više. Imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu u Koprivnici. Na Maksimiru smo uzeli bod pa zašto ne bi i tamo. Možda i pobijedimo, nikad se ne zna. Igramo bez imperativa i tu vidim našu šansu. Ako nam se otvori prilika, sigurno ćemo je znati iskoristiti. Moramo napraviti iskorak, da Zadar ne bude uvijek deseti ili jedanaesti, nego ako je moguće četvrti ili peti i nitko sretniji od nas – ističe kapetan Zadra.