Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prikupljeno 38 dragocjenih doza

15.12.2011. 23:00
Prikupljeno 38 dragocjenih doza


Odaziv 51 darovatelja je zadovoljavajući, no uvijek može bolje. Prioritetni zadatak nam je rad s mladeži Bibinja i sveobuhvatna edukacija o učincima dragovoljnog davanja krvi, rekao je Branko Vuica Vujo, predsjednik bibinjskog DDK-a


Nastavljajući s organiziranim prikupljanjem krvnih doza, bibinjski Aktiv DDK u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar, održao je treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je održana u Osnovnoj školi Stjepana Radića. U ovoj posljednjoj, božićnoj humanoj akciji Bibinjci su darovali 38 doze krvi. Akciji se odazvao 51 davatelj, od kojih čak 13 ovog puta nije moglo dati krv.
– Odaziv 51 darovatelja je zadovoljavajući, no uvijek može bolje. Prioritetni zadatak nam je rad s mladeži Bibinja i sveobuhvatna edukacija o učincima dragovoljnog davanja krvi, rekao je Branko Vuica Vujo, predsjednik bibinjskog DDK-a, nakon što je zahvalio stalnim darivateljima koji se uvijek odazovu, ali i onima koji su se tek nedavno pridružili.
Bibinje je do prije dvije-tri godine bilo prvo po broju darivatelja krvi u Zadarskoj županiji. Poneki mještani znaju otići i izravno na zadarski Odjel za transfuziju. Vidna je stagnacija, srećom, još uvijek ima ljudi koji su spremni darovati krv.
– Krv je lijek i dar i bez nje nema života, a darivatelji su zaslužni što su mnogobrojni životi spašeni. Hvala vam, zahvalio je predsjednik bibinjskog DDK-a.
Vuica je zahvalio i ravnateljici bibinjske škole Mirki Sikirić na ustupanju školskog prostora za akciju darivanja krvi i Općini Bibinje koja svesrdno podržava akciju te na taj način omogućuje ugodno druženje bibinjskih humanista uz topli obrok. Akciju su poduprli i TO “Anđela” i mesnica “Paleka”.
Krv su dali: Karlo Sikirić, Milena Šindija, Roko Lisica, Tome Frleta, Alen Harangozo, Zoran Vuica, Ante Šimunić, Aleksandra Mustapić, Aurel Hrašćanec, Josip Sikirić, Siniša Radovanović, Vjekoslav Mustapić, Ivica Sertić, Branko Mustapić, Milan Lisica, Viktorio Šindija, Roko Sikirić, Marta Kero, Marijana Marcela Šimunić, Mladen Kero, Mihael Hrašćanec, Ljubomir Horvat, Vesna Lisica, Jure Šimunić, Tome Šimunić, Milan Golubović, Tomislav Lisica, Mladen Marina, Ivica Šimunić, Roko Šimunić, Zdenko Perković, Branko Vuica, Sandra Šimunić, Mate Bugarija, Bernarda Sikirić, Tonči Mikulić, Ivica Stipanić i Dragan Lonić.