Branko Hrg 30. travnja u Zadru dijeli iskaznice novih sto HSS-ovaca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
branko hrg 1
Vedran SITNICA
Branko Hrg

Lokalni HSS krenuo je u političku ofenzivu. Nakon poduljeg zimskog sna, sve su prisutniji u medijima, sazivaju novinske konferencije i šalju priopćenja o najaktualnijim događajima u gradu i državi. Ali, ne bilo koja, već prije svega ona koja se tiču "malog čovjeka".

Ne iznenađuje u tom slučaju podatak da su nedavno upisali više od stotinu novih članova čiji će ulazak idućeg tjedna u stranku osobno "blagosloviti" predsjednik stranke Branko Hrg. On će u Zadru boraviti 30. travnja kada će sa rukovodstvom gradske i županijske podružnice analizirati najnoviju situaciju u stranci.

Bliže se parlamentarni izbori, a kakva će borba biti ove godine kazuje i podatak da su šefovi dviju najjačih stranaka, SDP-a i HDZ-a, gotovo svakodnevno po terenu.

Svoju šansu, barem za utrku s nekim jačim koalicijskim partnerom, u svemu vidi i HSS koji se počeo vraćati s političkih margina. U odnosu na dosadašnji rad, posljednjih mjeseci postali su neprepoznatljivi. Izlaze na ulice, sazivaju novinske konferencije o najvažnijim pitanjima za grad i županiju i prikazuju se sve relevantnijim političkim faktorom.

Jedan od tih poteza svakako je i dolazak prvog čovjeka stranke u podružnicu, jer predsjednik dolazi samo kada je stranka u velikom problemu ili u velikom napretku, u ovom slučaju Hrgov dolazak je priznanje radu lokalnog HSS-a.

A taj novi rad uključuje dozu drskosti (održali su pressicu gradonačelniku pod nosom, pr.a.), dozu sveprisutnosti i inovacije. Ne znamo jesu li angažirali kakvog marketinškog stručnjaka, ali najnoviji su ih potezi doveli na naslovne stranice i udarne termine dnevnika.

O njihovoj članici Driti Dunatov, vlasnici OPG-a iz Dikla, i vrapci na grani već znaju. Nema medija u kojemu nije gostovala, a sve to samo zato što je na novinskoj konferenciji rekla da joj šverceri s pijace stalno šalju inspekciju, a njima nitko ne dolazi. Doista, kamere su uhvatile inspekciju upravo na Dritinom štandu, pa je slučaj "zadarske zviždačice" dospio u sve medije.

Zaredalo se niz pressica, a onda i neočekivan potez - smjena županijskog vijećnika Josipa Zubovića. Razlog je nedovoljna aktivnost u Županijskoj skupštini, zbog čega će ga na idućoj sjednici skupštine zamijeniti predsjednik Županijskog odbora Zdravko Šarić.

O tome što se zapravo događa u HSS-u, odnosno pripremaju li stranku za pregovore s nekom jakom koalicijom, pitali smo upravo Šarića koji je, prema vlastitom priznanju, inicijator najnovijih promjena u lokalnoj podružnici:

- Vodim stranku već godinu dana kao predsjednik, a prije toga četiri godine kao tajnik. Smatram da sam zato dobro upoznat sa situacijom, a cilj mi je nakon preuzimanja čelne dužnosti prije svega bio homogenizirati članstvo. Mislim da sam u tome uspio jer nikad nismo bili homogeniji. Kažu mi i članovi stranke da otkako je vodi nova postava prvi put dolaze na sastanke odbora bez grča u želucu. Veliko nam je priznanje i dolazak predsjednika stranke koji će pozdraviti novo članstvo - kaže Šarić.

Njegova samouvjerenost, ali i prozivka HSP-a Ante Starčevića, kazuju da HSS ima ozbiljne planove za iduće izbore, a oni bi mogli biti vezani za suradnju s HDZ-om. Naime, argumentirajući najnovije aktivnosti, Šarić je povukao paralelu sa starčevićevcima, rekavši kako je HSS zapravo mnogo jači od njih, što su pokazali i izbori za mjesne odbore:

- Mi smo izišli u samo 15 mjesnih odbora, iako u svih 25 imamo članstvo. Dobili smo 550 glasova, čime se možemo usporediti sa HSP-om Ante Starčevića koji su u istim kvartovima dobili samo 30 glasova više. Bili su samo malo bolji od nas kojih nema gdje vidjeti, a oni imaju pet vijećnika u Županiji i tri u Gradskom vijeću. Po toj računici trebali su dobiti pet puta više glasova birača, pa upravo ove brojke govore o našoj snazi - poručuje Šarić. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno