Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NAZOR OSTAJE Svima novčane kazne, osim direktoru!

22.04.2016. 22:00
NAZOR OSTAJE Svima novčane kazne, osim direktoru!


Nazor ostaje. Sagledali smo cjelokupnu situaciju i uzevši u obzir da je praktički kraj sezone, donijeli smo odluku da u ovom trenutku ne idemo u promjenu. Igrači i kompletna struka bit će financijski sankcionirani – rekao je Skroće


U subotu u poslijepodnevnim satima u Jazinama je održan sastanak uprave Košarkaškog kluba Zadar, odnosno direktora Borisa  Skroće i nekompletnog Nadzornog odbora, te stručnog stožera predvođenog trenerom Antom Nazorom i sportskim direktorom Brankom  Skročom. Prvo su iz dvorane izišli treneri, ali Nazor još uvijek nije znao  je li donesena kakva odluka o njegovoj sudbini pa nije ni mogao ništa  komentirati. Nekih pola sata kasnije završio je i sastanak čelnih ljudi  kluba, nakon kojega se novinarima u svom uredu obratio direktor  Skroće. Prvo pitanje bilo je, jasno, ostaje li Ante Nazor i dalje trener Zadra?
– Ostaje. Sagledali smo cjelokupnu situaciju i uzevši u obzir da je  praktički kraj sezone, donijeli smo odluku da u ovom trenutku ne idemo u promjenu. Moramo zbiti sve glave na kup i pokušati izvući najbolje što se može iz preostalih sedam kola Lige za prvaka – kazao je  Skroće, koji je i sam izrazio nezadovoljstvo.
– Ne možemo reći da smo zadovoljni i razumijemo nezadovoljstvo  navijača, ali smatramo da u ovom trenutku ne možemo naći adekvatnog trenera koji bi to iznio do kraja. Uostalom, ova momčad i trener su  ABA ligu završili na šestom mjestu. Temeljem toga donijeli smo odluku  da nastavljamo dalje s Nazorom.
Znači li to da on ostaje trener do kraja sezone ili?
– Za sada ostaje, nećemo ga mijenjati.
Kako je prošao sastanak s igračima?
– Razgovarali smo otvoreno o njihovom odnosu prema poslu i situaciji u kojoj se nalazimo. Očekujem da će se i tu nešto dogoditi. Rečeno  im je da će biti određenih sankcija i poduzet ćemo ono što nam ugovor  i pravilnik kažu da možemo. Mi ćemo odraditi svoje, a oni svoje.
O kakvim je sankcijama riječ?
– Financijskim, kao i nakon utakmice s Kvarnerom.
Na koga se te sankcije odnose?
– Na sve igrače i kompletnu struku.
Uključuje li to i sportskog direktora?
– Svi će biti sankcionirani.
Hoćete li i vi biti sankcionirani?
– Ja ne mislim da sam kriv za igru na parketu.
Kakvu atmosferu očekujete protiv Cibone?
– Trebalo je prespavati prošlu noć, a nemojte misliti da nam je sada  išta lakše. Teško je bilo biti član uprave i direktor gledajući onakvu igru.  Reakcije navijača su razumljive. Jedino što mogu je ispričati im se zbog  onakve priredbe u svoje ime, te u ime igrača i stručnog stožera. Ujedno  im se zahvaljujem što su nas pratili ove sezone i pozivam ih da pokušaju bodriti svoj Zadar do kraja, da izborimo to treće mjesto.
Što o svemu kaže Nadzorni odbor?
– Sve ovo što govorim je i njihov stav.
A sportski direktor?
– Ima nekih stvari s kojima se slaže i nekih s kojima se ne slaže.
Je li bilo govora o razmjerima štete ako Zadar ne izbori plasman u  ABA ligu?
– Šteta bi bila sigurno, jer Zadar zaslužuje igrati to natjecanje i poduzet ćemo sve da tamo i bude.
Što je sa zatvaranjem ABA lige?
– Donijeli smo odluku da ćemo, ako ijedan klub bude sankcioniran  od strane nacionalnog saveza, zatvoriti ligu. Mi smo dali taj prijedlog,  prvo usmeno pa pismeno, a suportirali su ga još neki klubovi i ako ne  dođe do konstruktivnog rješenja na zadovoljstvo svih, liga će se vrlo  vjerojatno zatvoriti. Je li to sportski ili nije, upitno je, ali upitno je i je li  sportski ovo što radi FIBA – zaključuje Skroće.