Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Oko Poluotoka u subotnjoj noći trčalo više od 800 trkača (FOTOGALERIJA)

22.04.2017. 22:00
Oko Poluotoka u subotnjoj noći trčalo više od 800 trkača (FOTOGALERIJA)


Da se subotnja večer može provesti na zdraviji i zabavniji način od izlaska u caffe bar pokazalo je ove subote preko 800 trkača koji su se sudjelovali na trećoj po redu gradskoj utrci oko Poluotoka – Zadar Night run 2017.
S kašnjenjem od 45 minuta (oko 9.45) zbog nestanka struje, sa starta u slikovitoj Foši 810 trkača započelo je utrku oko Poluotoka, a među njima se našao velik broj iskusnih trkača i članova brojnih atletskih klubova, ali i rekreativaca koji su po treći put poslali poruku o zdravom životu i o tome kako i trčanje može biti zabavno.
– Moram reći da je bilo fenomenalno! Ove godine trčalo je 250 trkača više nego prošle godine i mogu reći da ćemo i sljedeće godine organizirati utrku, rekao je Jure Šango, osnivač Škole trčanja Zadar čijim je osnivanjem pokrenuo novi, zdravi, trend u Zadru.
Najbolje plasirani na 2,5 km muškarci – Ante Živković AK Dubrovnik, Juraj Bilaver AK Alojzije Stepinac i Krešo Barić ASK Split, 2,5 km žene – Ivona Zemunik iz ASK Split, Helena Gleđa, AK Dubrovnik i Lucija Vunić iz OŠ Šimuna Kožičića Benje.
U utrci na 5 km najbolje plasirani su – Emil Novosad , AK Dinamo Zrinjevac, Luka Dumančić TK Petar Zrinski, Martin Štefan, Triatlon klub Petar Zrinski. Od žena na 5 km najbolje su se plasirale Sonja Škevin, Atletski klub Agram, Zara Baković, TK Petar Zrinski, Ivana Granoša, TK Tri Tim.
U najduljoj utrci prvo mjesto odnio je Lovre Kalac iz AK Svetice, treći Ivan Pikunić AK Rogovo – Sv. Filip i Jakov, a treći je Karlo Vukić iz TK Zadar, a među ženama najbolje su bile Danijela Kuna, AK Dubrovnik, Lucija Štrmelj, Triatlon klub Zadar i Melita Ivković, Škola trčanja Zadar.