BLATNJAK NA PRVOM TRENINGU: Imamo najbolju momčad u Trećoj ligi

Slika korisnika valentinam
Stanovi
Zahvalan sam vodstvu Zadra koje mi je dalo povjerenje. Svjestan sam zadaće koja je pred nama, a to je povratak u Drugu ligu. Do kraja sezone su još četiri kola u kojima smo spremni ostvariti cilj - rekao je Blatnjak
Vedran SITNICA
Nogometaši Zadra odradili su prvi trening pod novim trenerom

Vjeran Simunić više nije trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar. Nakon poraza u Pločama u 26. kolu 3. HNL jug, Uprava kluba odlučila se za promjenu na klupi, a novi trener je Dragan Blatnjak (36).

Premda je prvo mjesto Zadranima praktično neuhvatljivo, nade za Drugu ligu itekako ima. Naime, licenciju za taj rang od trećeligaša s juga zatražili su samo Zadar, Split, Primorac iz Stobreča i Imotski (Primorac iz Biograda je povukao zahtjev). Svima je "u prvom krugu" zahtjev odbijen, pa je u tijeku žalbeni postupak. Uz pretpostavku da će u konačnici svi dobiti licencije jasno je da je Zadranima najvažnije na kraju sezone biti ispred Splita. Uz jedan uvjet, da ne bude plasiran lošije od četvrtog mjesta. Nije tu kraj drugoligaškim nadanjima jer ako i Split bude ispred Zadra do Druge lige, koja će sljedeće sezone imati 16 klubova, može se i kroz kvalifikacije (dakako, ako se bude među prva četiri na ljestvici)...

Blatnjak je momčad službeno preuzeo u ponedjeljak poslijepodne kada je odradio trening na Stanovima. Zanimljivo, ove sezone uspješno je vodio Primorac s kojim je u 19. kolu i pobijedio (2:0) Zadrane u Biogradu. Prije mjesec dana neočekivano je napustio klupu biogradskog kluba kojeg je ostavio na sjajnom drugom mjestu. Inače, prvi trenerski posao dobio je u siječnju 2015. na klupi tadašnjeg županijskog prvoligaša Raštana nakon čega je dvaput preuzimao Primorac. Zadar će mu tako biti treći klub u trenerskom poslu.

- Zahvalan sam vodstvu Zadra koje mi je dalo povjerenje. Svjestan sam zadaće koja je pred nama, a to je povratak u Drugu ligu. Do kraja sezone su još četiri kola u kojima smo spremni ostvariti cilj - rekao je jučer Blatnjak koji dobro poznaje svoju novu momčad.

- S Primorcem sam protiv Zadra igrao dvije ligaške utakmice, a susretali smo se i na trening dvobojima. Imamo vrlo kvalitetne igrače i siguran sam da ćemo to pokazati i kroz rezultate u preostalim utakmicama.

Blatnjak ne štedi pohvale na kvalitetu igračkog kadra.

- Zadar ima najbolju momčad u ligi, što je zasluga i mog prethodnika Vjerana Simunića. Zahvaljujem mu što mi je ostavio vrlo uigranu i motiviranu momčad i želim mu puno sreće u nastavku karijere.

Debi će imati u 27. kolu u subotu, 28. travnja, u 17 sati na Stanovima protiv Hrvaca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno