Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ministar Marić i župan Longin potpisali ugovore o darovanju nekretnina ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna; Zadar dobiva novo sklonište za napuštene životinje, Poljoprivredno-edukacijski centar, a izmješta se Županija

23.04.2019. 13:00
Ministar Marić i župan Longin potpisali ugovore o darovanju nekretnina ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna; Zadar dobiva novo sklonište za napuštene životinje, Poljoprivredno-edukacijski centar, a izmješta se Županija


Ministar državne imovine, Goran Marić i župan Zadarske županije Božidar Longin u prisutnosti svih županijskih pročelnika i brojnih predstavnika medija potpisali su tri darovna ugovora za zemljišta na Bokanjcu i u Zemuniku te za zgradu u vojarni Stjepana Radića, ukupne vrijednosti od 12 milijuna kuna. Zemljište na Bokanjcu je predviđeno za izgradnju skloništa za životinje, zemljište u Zemuniku za izgradnju Poljoprivredno-edukacijskog centra, a u zgradu u vojarni Stjepana Radića, u budućnosti bi preselila županijska administracija. Kako je najavljeno prilikom potpisivanja, sutra bi se na Vladi trebale naći još dvije zgrade u vojarni Stjepana Radića vrijedne 43 milijuna kuna koje bi Ministarstvo također trebalo darovati Zadarskoj županiji.
Kako je rekao Longin, cilj je da sve zdravstvene ustanove budu na jednom mjestu, u Poliklinci, u krugu bolnice, dakle da presele tamo Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu te Medicinska škola.
– Poznato je da je Zadarska županija jedna od rijetkih koje nemaju svoje imovine. Tako da sve te ustanove plaćaju smještaj svojih prostorija, kao što Županija plaća smještaj svojih ureda na više lokacija. Nemojte me hvatati za svaku riječ, ali moglo bi se reći da ni svi djelatnici Županije ne znaju gdje su točno koji uredi, a kamo li da bi građani znali. Od početka sljedeće godine spajat će se državna uprava i samouprava. Cilj nam je da sve županijske ustanove budu na jednom mjestu, da se ljudi ne gube po gradu, već da iz svakog kuta županije mogu doći na veliko parkiralište i obaviti sve na jednom mjestu. Mi smo tu da služimo građanima, kazao je Longin.
Na pitanje s kojim novcem se planira urediti nova zgrada, župan je odgovorio da su već napravljene određene uštede.
– Uštedjet će se na plaćanju najamnina, zatim već štedimo na objedinjenoj javnoj nabavi za županijske ustanove te na osiguranju. Nećemo to moći platiti sve odjedanput, možda ćemo ući i u neku kreditnu liniju. Kad se vidi još koji dio Državnog inspektorata će spasti pod Županiju te gdje će biti koji uredi, moći ćemo krenuti s izradom projektne dokumentacije, dobit ćemo i troškovnik te ćemo onda znati koliko će sve skupa koštati, kazao je župan, dodajući da se njega ne pita što će biti sa sadašnjom zgradom Županije, ali da se slaže da bi bilo dobro da to bude hotel.