Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Susret nadbiskupa Puljića s članovima Stožera civilne zaštite Zadarske županije

23.04.2020. 20:02


Zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić, u utorak, 21. travnja, posjetio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Na susretu u domu Županije susreo se sa zadarskim županom Božidarom Longinom koji je na početku izrazio dobrodošlicu i zahvalio nadbiskupu na dolasku, te predstavio članove županijskog Stožera. Zamolio je članove neka kratko izvijeste o stanju u Zadarskoj županiji u onim sektorima za koje su zaduženi.


Prikaz stanja, obzirom na COVID-19, Zadarske županije, iznijeli su Načelnik stožera civilne zaštite Šime Vicković, zamjenik župana, Anton Dražina načelnik PU zadarske, ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. med. Željko Čulina, načelnik županijskog Centra 112 Miro Andrić, te zamjenik župana Šime Mršić. Prikazom aktualnog stanja i mjera koje su na snazi radi virusa COVID-19, župan Longin izrazio je nadu da će novonastalo stanje trajati što kraće i kako se nada povratku i normalizaciji redovnih okolnosti. Također je istaknuo kako svi zajedno moramo biti svjesni okolnosti u kojima se nalazimo i kako je ova situacija zajednička i da jedino svi zajedno možemo iznijeti teret okolnosti u kojima se nalazimo.
Nadbiskup je zahvalio članovima Stožera na detaljnom izvješću s terena, te izrazio nadu kako će nam novonastale okolnosti pomoći da budemo bliže jedni drugima, te da ćemo u vremenu opasne krize Koronavirusa prevencijom i molitvom uspjeti prevladati suvremen teškoće i izazove. Izrazio je nadu kako izolacija neće ostaviti loših posljedica na ponašanje ljudi i da će nam obiteljsko druženje pomoći vrednovati zaboravljene dimenzije obiteljskog zajedništva. Na kraju susreta uz zahvalu za izvješće i zalaganje oko zajedničkog dobra svih građana, nadbiskup je izrazio nadu da će opasnost COVID-19 virusa prestati što prije te da će se mjere građanskog života uskoro vratiti svom redovitom tijeku. (D.Š.)