Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Desetkovani Puntamičani u Slavoniji traže nove bodove

23.04.2021. 06:38


Zgusnut raspored trećeg kruga HT Premijer lige Puntamičanima donosi novi veliki izazov u borbi za petu poziciju na ljestvici uoči početka doigravanja. U izostanku Hrvoja Vlašića »Sonikse« će u boj na Dravi ponovno povesti pomoćni trener Stipe Kuliš koji je s desetkovanim sastavom otputovao u Osijek gdje ga danas očekuje okršaj s momčadi Stipe Šarlije u 32. kolu hrvatskog prvenstva. Domaćini su s dva poraza u posljednja dva kola zakomplicirali situaciju u lovu na osmo mjesto, posljednje koje donosi nastavak sezone, te ih samo teorija vodi u »play-off«, no i Zadrane muče brojni problemi pa nas u Gradskom vrtu očekuje zanimljiv dvoboj.


Prebroditi nedaće
– Osnovni zadatak pred utakmicu nam je bio skupiti igrače s kojima ćemo zaigrati, no takve okolnosti često kohezivno djeluju na momčad te ne sumnjam da će momci svojim pristupom iskompenzirati reduciranost kadra. Ulog je zadržavanje petog mjesta na ljestvici, što nam je dovoljan motiv da pružimo sve od sebe i prebrodimo nedaće koje su nas snašle – kazao je u najavi susreta pomoćni trener Sonik Puntamike.
Zadranima će to biti sedma utakmica u posljednjih 17. dana, a pravi »abaligaški« raspored uzeo je svoj danak pa će Sonik danas biti oslabljen neigranjem Ante Gospića, Tea Petanija i Filipa Jošića, dok je nastup Marina Šarlije pod velikim upitnikom. Puntamičani nisu navikli igrati svaki treći dan, a u takvoj je situaciji pravi izazov ne samo spremati momčad za nadolazeće utakmice, već i voditi treninge u »pauzama« između putovanja.
– U završnici sezone je prioritet zadržati svježinu momčadi. Svakodnevno se »igramo« s intenzitetom i ciljevima treninga koji trebaju biti specifični i usmjereni na stvari koje nas očekuju na sljedećim susretima. Ritam je takav kakav jest, ritam je naporan i nije ga lako izdržati – dodao je mladi Zadranin.


Osječki kvintet
Sonik i Vrijednosnice ove sezone su odmjerili snage dva puta, a pobjedu je u oba navrata odnijela domaća momčad.
– Osijek nema veliku širinu, ali ima nekolicinu jako kvalitetnih igrača. Lisica je u stanju kreirati šutove iz različitih situacija te ima poene u rukama. Paić i Topolović im daju dubinu, a posebnu pozornost ćemo morati obratiti na visokog Šibenčanina koji je uz igru pod obručima u stanju ozbiljno zaprijetiti i iz »pick and popa«. Ne smijemo zanemariti ni Lakića koji ima fenomenalno tijelo, pogotovo za ovu razinu natjecanja, te nas može ugroziti kako s perimetra tako i s »post-upa«, a tu je i Kujundžić koji čitavoj momčadi daje enormnu energiju i od njega kreću brojne stvari kod domaćeg sastava. Cijenim kvalitetu Vrijednosnica, no vjerujem da će momci koji će danas istrčati na parket dati sve od sebe i svim problemima unatoč uspjeti parirati Osječanima – poručio je Kuliš.
Utakmica se igra u maloj dvorani Gradski vrt s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Arena Sportu.