O opasnostima na internetu s naglaskom na digitalni identitet

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
predavanje dr. Gordane Buljan Flander
Autor: 
U projekt je uključeno 6 zadarskih srednjih škola, a nastao je kao nastavak projekta »Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu« koji se provodio u osnovnim školama. Za cilj ima edukaciju učenika srednje škole, njihovih roditelja, nastavnika i stručne službe o opasnostima na internetu s naglaskom na digitalni identitet, pojavne oblike elektroničkog nasilja te mogućnosti prevencije i zaštite
Jurica GALOIC/PIXSELL
Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, osnivačica Hrabrog telefona

Volonterski Centar Zadar je u lipnju 2020. godine započeo s provedbom jednogodišnjeg projekta »Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II« koji je na natječaju za projekte udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2019. godini dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt se provodi u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Centrom za socijalnu skrb Zadar.

U projekt je uključeno 6 zadarskih srednjih škola, a nastao je kao nastavak projekta »Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu« koji se provodio u osnovnim školama. Za cilj ima edukaciju učenika srednje škole, njihovih roditelja, nastavnika i stručne službe o opasnostima na internetu s naglaskom na digitalni identitet, pojavne oblike elektroničkog nasilja te mogućnosti prevencije i zaštite mladih na internetu. U središtu je osvještavanje problema i senzibilizacija javnosti po pitanju prijave cyberbullyinga, jednako od strane mladih kao i odraslih osoba (roditelja, nastavnika, stručne službe).

U sklopu projekta, u četvrtak, 29. travnja, s početkom u 13 sati, putem platforme Zoom će se održati predavanje prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander, kliničke psihologinje i psihoterapeutkinje. Predavačica je osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, osnivačica Hrabrog telefona, udruge za pomoć i podršku zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, te vodeća hrvatska stručnjakinja u području zaštite djece i mladih, s brojnim završenim edukacijama, između ostalog i na temu psihosocijalne zaštite i rehabilitacije djece i mladih te bogatim praktičnim iskustvom. Osim teme prevencije e-nasilja, predstavit će se i rezultati projekta probira na teškoće mentalnog zdravlja koji je proveden na 22 000 djece i mladih pod nazivom »Podrška jačanju mentalnog zdravlja djece i mladih tijekom i nakon COVID-19 zdravstvene krize i potresa u Gradu Zagrebu«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno