Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Porazom završila sezona za zaborav

23.04.2021. 06:42


Zadranke su Prvu ligu počele s dvije pobjede (Drenova, Kitro Varaždin), ali su u sljedećih 20 nastupa upisale čak 17 poraza i završile najbliže posljednjoj Drenovi, što je nakon 2004./05., kada su također bile pretposljednje, najlošiji plasman u ovom natjecanju. Tako je ekipa s Višnjika napravila veliki rezultatski korak unatrag budući da je prethodne dvije sezone u fotofinišu ostajala bez plasmana u Superligu. Utjehu "bijelo-plave" mogu pronaći u tome da će ostati u ligi, iako je prvotno bilo planirano ispadanje dvije najlošije ekipe. No, budući da je Prva B liga prekinuta još u studenome prošle godine Domeniko Kresoja, koji je vodio Zadar u posljednjih pet utakmica, ističe da ove sezone neće biti ispadanja iz Prve lige. Ohrabrenje može biti i podatak da su Zadranke nakon jedne loše sezone sljedeću znale odigrati jako dobro, čak i odlično. Tako su 2014. bile osme, a godinu dana kasnije postale prvakinje Prve lige i kroz kvalifikacije izborile najjači rang. Hoće li se nešto slično ponoviti može se samo nagađati, ali sezona koja je završila domaćim porazom u zaostaloj utakmici 18. kola od Mladosti II, inače prvakinja lige, donijela je učinak koji će svi u klubu pokušati što prije zaboraviti. Je li korona jedini razlog takvog dosega pokazat će sljedeća sezona. Plasman u Superligu izborio je Karlovac, a Veli Vrh očekuju kvalifikacije za najviši rang.
ZADAR 1 – MLADOST II 3
(14:25, 25:23, 19:25, 12:25)
ZADAR – Dvorana IV ŠC Višnjik. Bez gledatelja. Suci: Ivan Hrabrov, Stipe Belić.
ZADAR: Gnjatović, Viduka, Barić, Dražić, Nikpalj, Pinčić, Miklaj, Trcol, Bilić, Bobić, Volpi Kobal, Marin, Mikuljan, Bičić. Trener: Domeniko Kresoja.
MLADOST II: Bošnjak, Kumanović, Papac, Medić, Brčić, Smoljan, Ištuk, Filipović, Nazor, Martić, Topić, Budimir, Perhat. Trener: Branislav Franić.