Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U vinu je istina!

Autor: Ivan Knežević

22.05.2009. 22:00
U vinu je istina!


Danas će biti održana osma manifestacija okupljanja belafuških vinogradara i natjecanja vinara. Ovu je manifestaciju osmislila i provodi je Udruga prijatelja Belafuže.
– Ideja je bila da na određeni način podržimo opstanak bavljenja vinogradarstvom, koje je bilo primarna djelatnost u poljodjeljstvu od čega je Belafuža desetljećima živjela, te proizvodnje kvalitetnih vina. Možemo reći da smo i u dobroj mjeri uspjeli jer je svake godine, prema ocjenama stručnjaka, bilo sve više visokokvalitetnih bijelih i crnih vina – kaže Nenad Petrić, predsjednik udruge.
Današnji program kao i obično održat će se u Petrićevim dvorima – u jezgri Belafuže – Na Putu Nina, a počet će u 16 sati. Dobra zabava uz besplatno jelo i piće zajamčena je, a bit će veoma zanimljivo vidjeti čije će vino ove godine odnijeti nagrade nakon što eminentni stručnjaci kušaju i ocijene sve uzorke. Iz Udruge prijatelja Belafuže poručuju da su svi dobrodošli te napominju da se još nije promijenila, a nikad i neće, istina da je u vinu – istina!