Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar će imati veliku prednost u pregovorima

22.05.2011. 22:00
Zadar će imati veliku prednost u pregovorima


Ipak, možemo više žaliti za drugom nego za prvom utakmicom, u kojoj su oni stvarno odigrali mnogo bolje od nas. U Zagrebu smo pokazali zube, ali je na kraju umor došao do izražaja


“Mislim da smo  dali svoj maksimum. Držali  smo utakmicu pod kontrolom i  nismo im dopustili da se odvoje kao u prvoj utakmici u  Zadru. Ali oni su imali širu  rotaciju i to je u ovoj utakmici  došlo do izražaja”. Tako je  Marko Car ukratko prokomentirao drugi polufinalni  dvoboj u Trnskom.
Ponovno je odigrao svih 40  minuta, prvih 20 impresivno  (23 poena uz šut iz igre 8-9),  dok su se u nastavku, a naročito pred kraj susreta,  počele osjećati posljedice  umora. Osim toga, i protivnički braniči, koje je doslovno  izludio u prvom poluvremenu,  nastojali su biti što čvršći i  agresivniji, jer su znali odakle  im prijeti najveća opasnost. Za  čim Zadrani više žale u ovoj  polufinalnoj seriji, što nisu bolje odigrali prvu utakmicu ili  što im je pobjeda u drugoj  zamalo izmakla?
– Da smo na ovoj razini odigrali prvu utakmicu, ne mogu  sa sigurnošću reći da bismo  pobijedili, ali možda bismo bili  u drugačijoj situaciji. Ipak,  možemo više žaliti za drugom  nego za prvom utakmicom, u  kojoj su oni stvarno odigrali  mnogo bolje od nas. U Zagrebu smo pokazali zube, ali je  na kraju umor došao do  izražaja. Ionako imamo kraću  klupu, a Vladović nam se odmah na početku ozlijedio, tako  da nismo imali praktički nikoga da uđe s klupe i malo nas  odmori – kaže Car.
Kraj je sezone i vrijeme za  podvlačenje crte. Zadrani će je  pamtiti najviše po ispadanju  iz regionalne lige, ali nisu razočarani kako su odradili prvenstvo Hrvatske, iako je klub  prvi put nakon sedam godina  ostao bez finala. Naravno,  okolnosti su danas, ne samo u  Zadru nego općenito u hrvatskoj košarci, mnogo drugačije  nego prethodnih sezona.
– Možemo biti zadovoljni  odrađenim poslom u Ligi za  prvaka. Osvojili smo drugo  mjesto kojemu se nitko nije  nadao, jer su prije početka natjecanja bile najave da lovimo  četvrto mjesto. Mi smo sve  iznenadili i pokazali visoku razinu igre. Trebamo biti zadovoljni, naročito zato što imamo  mnogo mladih igrača u  momčadi koji tek trebaju pokazati sve što znaju.
Ono što zadarsku javnost u  ovom trenutku najviše zanima  je sastav za sljedeću sezonu.  Koliko je realno očekivati ostanak Cara, nakon izvrsnih  igara ove sezone, s obzirom da  mu istječe ugovor?
– Još je prerano za govoriti o  tome. Nakon svega ovoga glave su još vruće. Sjest ćemo i  razgovarati pa ćemo vidjeti.  Naravno da Zadar ima posebno mjesto u mom srcu i  svakako će imati veliku prednost pred ostalima u pregovorima u prijelaznom roku –  ističe šuter Zadra.
 


Žorić: ne želimo stati na ovome




Luka Žorić u Trnskom nije odigrao briljantno kao na Višnjiku, ali je  uz Simona ponovno bio najbolji igrač svoje momčadi. Zabio je 22  poena, uz 7 skokova i 5 asistencija.
– Bila je ovo za nas jako teška utakmica, posebno psihološki. Igrali smo  u grču cijelo vrijeme, zato što smo jednostavno morali pobijediti, jer  mislim da bi treća utakmica u Zadru bila teška misija. Na kraju smo sretno  i spretno pobijedili – kaže Zadranin u žutom dresu.
Dodaje kako su pobjedom protiv Zadra odradili tek dio posla. Ono  najteže tek slijedi.
– Ne želimo stati na ovome. Jedini cilj nam je osvajanje naslova prvaka  Hrvatske i da završimo ovu priču na lijep način.