Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zlatna harfa Zadarske nadbiskupije

Autor: Ines Grbić

13.05.2013. 22:00
Zlatna harfa Zadarske nadbiskupije

Foto: Ines GRBIĆ



Zlatna Harfa, smotra dječjih župnih zborova Zadarske nadbiskupije, održana je u subotu 11. svibnja u župnoj crkvi sv. Roka Bibinje u Bibinjama.
Nakon misnog slavlja koje je predvodio don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije, s dvije pjesme o temi ‘Prosvijetli moju vjeru’ nastupili su sljedeći zborovi: sv. Roko iz Bibinja izveo je pjesme ‘Tebi vjerujem’ i ‘U onaj dan’, s voditeljicom s. Svjetlanom Parat; Uznesenje BDM iz Zadra, pjesme ‘Neka u vama ostane’ i ‘Marijo, uzor vjernice’ (s. Rozarija Ćurić), Radost i nada iz Biograda, ‘U onaj dan’ i ‘U malom zrnu pšenice’ (s. Anka Špralja), zbor sv. Marcele iz Nina, ‘Pun vjere stoj’ i ‘Zapali svjetlo svojim životom’ (s. Krešimira Zanki), Anđeli bez krila iz Paga, ‘Isuse mili’ i ‘Tebi Isuse vjerujem’ (Anthony Buljanović i Sanja Dobrijević), Marijini prijatelji iz Zemunika, ‘Isus Krist je slika Božja’ i ‘Vjerujem ti moj Gospodine’ (s. Vladislava Terzić i don Zdenko Dundović), Antini slavuji sa Smiljevca u Zadru, ‘Vjerujem u Boga svog’ i ‘Vjerujem tebi Stvoritelju svijeta’ (s. Antonela Malenica i Ivana Knežić), Glasnici radosti s Relje u Zadru, pjesme ‘O Kruše živi milosni’ i ‘Tu smo Kriste’ (s. Agneta Đerek), Srce Isusovo s Voštarnice u Zadru, ‘Isuse mili’ i ‘Umnoži nam vjeru’ (s. Kristijana Ajduković), sv. Petar s Ploča u Zadru, ‘U onaj dan’ i ‘Vodi me’ (Ana Kolanović).
Don Gašpar je ohrabrio male pjevače da i pjevanjem zahvaljuju za dar vjere, te kako uzdižući dušu pjesmom Bogu povezuju nadnaravni i duhovni svijet sa zemaljskim. Zajedništvo svih sudionika sa zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem milenijskom fotografijom u dvorištu župne crkve zabilježio je Šime Strikoman, a zajedništvo je zaključeno agapeom koje je osigurao don Emil Bilaver, bibinjski župnik.