Kruzerom stiglo 540 turista

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
"Amadea" koja plovi pod zastavom Bahama iz Zadra je krenula prema Kotoru

U Zadar je jučer stigao veliki kruzer "Amadea" i to mu je bio prvi dolazak u naš grad. Nije čak ni bio na programu ovogodišnjih dolazaka, ali je u suradnji s našom agencijom Jadroagent naknadno "ubačen", a što se i dosad događalo s nekim kruzerima. Čak je jučer bilo i slobodno mjesto uz obalu za međunarodni promet, jer je toga dana po rasporedu "Zadar" bio u Anconi.

Ovaj jučerašnji kruzer je većih dimenzija, dug je 193 metra, s gazom od skoro sedam metara, a na njemu je zaposleno 300 članova posade. Dovezao je 541 putnika, koji su odmah po silasku s broda otišli u šetnju Zadrom. "Amadea" koja plovi pod zastavom Bahama je u Zadru ostala samo do 14.30 sati kada je krenula prema Kotoru. Inače, došla je iz Kopra.

Kako saznajemo u Lučkoj upravi Zadar, ovoga tjedna su na rasporedu za Zadar još dva kruzera, sutra stiže veliki, dug 203 metra, kruzer "Aegean Odyssey", a u petak talijanski "Aida aura". Nakon njih dolazi, nažalost, do manje pauze, tako da će novi dolazak kruzera uslijediti tek 19. lipnja. U lipnju ćemo vidjeti ukupno tek tri kruzera, onda u srpnju samo dva! Još gore stojimo s kolovozom, kada nije najavljen niti jedan dolazak! No, tu negativnu činjenicu će ponešto popraviti rujan, za kada se očekuje ukupno šest dolazaka velikih kruzera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno