Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Podijeljeno osam tisuća sadnica

22.05.2012. 22:00
Podijeljeno osam tisuća sadnica


Nakon bure, posolice i kiše poljoprivrednici su imali velike štete i odlučili smo im pomoći. Ova akcija je bila vrlo uspješna, a odaziv jako dobar, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić


U organizaciji Grada Paga poljoprivrednicima i mještanima Paga besplatno je podijeljeno 8.000 sadnica paprike, rajčica i salate.
– Nakon bure, posolice i kiše poljoprivrednici su imali velike štete i odlučili smo im pomoći. Ova akcija je bila vrlo uspješna, a odaziv jako dobar. Podjelom sadnica ublažene su velike štete koje su imali poljoprivrednici, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Sadnice su na Trgu Petra Krešimira IV. dijelili djelatnici gradske tvrtke „Pag 2″ i Mjesnog odbora Pag. Zanimanje građana za podjelu sadnica bilo je veliko i sadnice je preuzelo oko 250 građana.
– Ovo je dobar način pomoći. Ponovno ćemo posaditi papriku, rajčicu i salatu, a to nam je najviše uništeno za nedavne bure i kiše. U ovo vrijeme svaka pomoć dobro dođe, a ovo je ipak velika pomoć, rekao je jedan poljoprivrednik.
Gradonačelnik Ante Fabijanić je rekao kako se planira i podjela sadnica cvijeća.
– Mnoge kuće u Pagu imaju vrlo lijepe okućnice koje su ukras grada, međutim, nevrijeme je uništilo cvijeće. Želimo pomoći građanima kako bi ponovno uredili okućnice i organizirat ćemo podjelu sadnica raznih vrsta cvijeća, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
U paškoj gradskoj upravi planiraju i podjelu sadnica voća, jer su i mnogi voćari imali štete.