Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jusup: Cesijama sam spašavao tvrtku i umanjivao štetu

Autor: Suzana Bandić

22.05.2013. 22:00
Jusup: Cesijama sam spašavao tvrtku i umanjivao štetu

Foto: Adam VIDAS



Istina je da sam kao direktor tvrtke Marituna d.o.o 2010. godine izdavao naloge za plaćanje cesijom određenih računa, ne gledajući tko ima prednost naplate. Upali smo u financijske probleme i moja naredba je bila da se plati samo ono što se platiti mora kako bismo nastavili s radom. Nikoga nisam htio prevariti, naprotiv. Vjerovao sam da ćemo se izvući iz krize i da će se svi naplatiti s vremenom – rekao je jučer Božo Jusup (75), nagrađivani zadarski gospodarstvenik, s optuženičke klupe Općinskog suda u Zadru gdje mu je započelo suđenje zbog optužbi da je pogodovao vjerovnicima u razdoblju od lipnja do listopada 2010. godine, a na štetu Porezne uprave.
Diplomirani ekonomist s 53 godine radnog iskustva na čelima nekoliko tvrtki istaknuo je kako i danas drži da je način na koji je poslovao bio ispravan i da je postupio, rukovodeći se brigom dobrog gospodarstvenika koji je, ako ne spasio tvrtku, što mu je bila namjera, onda barem umanjio štetu.
Suđenje se nastavlja, a na sljedeće ročište bit će pozvani stečajni upravitelj Milan Ljubičić, Zrinko Skoblar i Dario Jurin te će, na prijedlog tužiteljstva, biti pribavljeni kartoni deponiranih potpisa iz Zagrebačke banke, a naložit će se i knjigovodstveno-financijsko vještačenje.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU