Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Srećom, ništa nije slomljeno

Autor: Šime Ćurko

22.05.2013. 22:00
Srećom, ništa nije slomljeno


Za Ivana Ninčevića preksinoć je završila sezona. No, dobro da nije završila – karijera.
– Uh, bilo je gadno – rekao je Ninčević jučer ujutro. Hrvatski reprezentativac i član berlinskog Füchsea teško je stradao u utakmici 32. kola Bundeslige u gostima kod HSV-a. Domaći igrač Torsten Jansen, koji također igra na poziciji lijevog krila, nokautirao je Ninčevića 50 sekundi prije kraja utakmice udarcem glavom u glavu ispod desnog oka, što se dobro vidi i na snimci koja je odmah nakon utakmice preplavila internet.
HSV je imao napad i pobjedu u rukama kada se dogodio incident nakon kojeg se Ninčević krvave glave srušio na parket.
– Ostao sam bez svijesti 15 sekundi. Nakon toga sjećam se da je oko mene bilo mnogo ljudi. Vidio sam samo krv i ništa mi nije bilo jasno. Udario me ispod oka, da je bilo samo malo iznad posljedice bi bile znatno teže.
Ninčević kaže da ne zna što je natjeralo iskusnog (36) njemačkog reprezentativca na tako brutalan potez.
– Jansen i ja igramo na različitom pozicijama kad je riječ o relaciji obrana – napad i do tada u cijeloj utakmici nismo bili ni u jednom dvoboju. Prvi put smo se susreli upravo u toj akciji kada je Jansen utrčao na drugog pivota i odgurno me. Ja sam samo raširio ruke nakon čega me je on udario u glavu. Ne razumijem što mu se dogodilo da napravi takav potez.
U svojoj karijeri Ninčević često nije štedio ni sebe ni protivnika, svjestan je Zadranin da rukomet nije balet, ali…
– Ovo je stvarno prešlo svako mjeru. Svašta mi je prošlo kroz glavu.
– Najvažnije je da ništa nije slomljeno, međutim, otvorila se velika rana koju se moralo šivati. Sigurno će ostati i ožiljak od svega toga, ali kako je moglo biti još sam i dobro prošao.
Ninčević je protiv HSV-a odigrao posljednju utakmicu za Berlin za koji je nastupao posljednje tri i pol godine. Od sljedeće sezone lijevo krilo hrvatske reprezentacije nosit će dres bjeloruskog Dinama iz Minska.