Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

DUKIĆEVE DEMOGRAFSKE MJERE: Jeftiniji i besplatni vrtići, status odgojiteljice za majke s četvero i više djece…

23.05.2018. 11:59
DUKIĆEVE DEMOGRAFSKE MJERE: Jeftiniji i besplatni vrtići, status odgojiteljice za majke s četvero i više djece…


Konkretnom pomoći u vidu smanjenja cijene za boravak djece u vrtićima sa 700 na 600 kuna za prvo dijete, 300 kuna za drugo i potpuno besplatno za treće dijete, ali i besplatan vrtić za svu djecu iz obitelji s četvoro i više djece prilog je Grada Zadra konkretnim demografskim mjerama koje će, kako je na kolegiju naglasio gradonačelnik Branko Dukić, Grad i nadalje nastaviti provoditi.
– Još u kampanji sam naglašavao važnost područja odgoja i obrazovanja. Već u prvoj godini mog mandata smanjili smo cijene vrtića. Posebice ćemo podržati obitelji s četvero i više djece i tražiti mogućnost priznavanja statusa odgojiteljice za majke koje iskažu interes. Rad Udruge 4+ je proteklih godina praktično prestao pa ćemo pomoći oko oživljavanja Udruge. U tijeku smo analize koliko u ovom trenutku ima obitelji s četvero i više djece i ovisno o tom saznanju te u okviru mogućnosti, naći ćemo model za financijsku pomoć tim obiteljima, istaknuo je gradonačelnik Dukić najavljujući i mjere za pomoć roditeljima školske djece za koju će Grad već iduće školske godine povećati broj skupina produženog boravka sa sadašnjih 15 na 18 odgojno-obrazovnih skupina. A nove skupine bit će uvedene u školi Šime Budinića, Petra Preradovića te u Smiljevcu.
– To se proteklih godina pokazalo kao velika pomoć roditeljima. Želim istaknuti i kako smo u fazi posljednjih priprema za kompletiranje dokumentacije za gradnju škole na Novom Bokanjcu čime će se rasteretiti škola Šimuna Kožičića Benje koja radi u tri smjene. Na taj će se način i u toj školi, jedinoj koja do sada to nema, stvoriti uvjeti za uvođenje produženog boravka, najavio je gradonačelnik podsjećajući kako je posljednja škola u Zadru sagrađena još 2009. godine.