Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. otvorila svoja vrata

24.05.2018. 08:40
Klasična gimnazija Ivana Pavla II. otvorila svoja vrata


U Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. počeli su Dani otvorenih vrata i traju do sutra. Od samog jutra u školu su krenuli pristizati osmaši sa svojim roditeljima, a posjetili su ju čak i učitelji sa cijelim razredima među kojima su i oni učenici koji već znaju da je ova škola njihov prvi odabir za srednjoškolsko obrazovanje.
Učenici su se raspitivali oko svega što ih zanima vezano za upise, predmete koji ih očekuju, način na koji škola funkcionira, a popričali su i s onima koji su im iz prve ruke mogli potvrditi da je njihov odabir dobar – sami učenici škole.
– Još niti jednom nismo imali problem oko popunjavanja slobodnih mjesta pa vjerujemo da niti ova godina neće biti iznimka. Interes za školu je iz godine u godinu sve veći, a tome će svakako pridonijeti i otvaranje Katoličke osnovne škole, rekao nam je tajnik Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar Nebojša Gunjević, dodavši kako im je u ovih nekoliko dana namjera, između ostalog, pokazati da nisu škola koja prima samo katolike, već učenike svih vjerskih opredjeljenja i svjetonazora.
– Želja nam je pokazati roditeljima naših budućih učenika kako mi o toj djeci brinemo i dajemo im "krila" za daljnje obazovanje i odgoj za život koji je tek pred njima. Učimo ih kako biti dobri ljudi, koji će krenuvši prvo od sebe, mijenjati svijet na bolje. Prednost naše škole je svakako i mladi svećenik, duhovnik, koji je učenicima dostupan dva puta tjedno za razgovor o bilo čemu što ih muči, kazao je Gunjević.
Škola za Dane otvorenih vrata nije pripremila nikakav poseban program, već je svatko tko ih je posjetio dobio primjerak najnovijeg broja školskog lista "Bolji svijet" koji na neki način govori sve što se o školi treba znati. Predstavlja jedan sažetak svih aktivnosti, uspjeha i, općenito, djelatnosti škole. Ako još niste, svakako posjetite Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II., njihova vrata su otvorena za sve zainteresirane od 9 do 16 sati.