Parkiranje u prvoj zoni ograničit će se, a popodnevna dostava može samo električnim vozilima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Izvještaj pročelnika Dujele
Predlažemo ukidanje parkinga na novouređenom nogostupu uz bedeme i implementiranje novih parkirnih mjesta u prvoj zoni, rekao je Dujela
Zvonko KUCELIN
Pročelnici su na kolegiju izvještavali gradonačelnika o svojim resorima

S planovima i novitetima vezanim uz komunalnu infrastrukturu gradonačelnika je na današnjem kolegiju upoznao pročelnik Robertino Dujela. 

- Rješenje koje predlažemo vezano uz regulaciju prometa u pješačkoj zoni držim da je iskorak u poboljšanju kvalitete života građana na Poluotoku. Do konkretnih prijedloga došli smo analizom onoga što se događalo proteklih sezona u povijesnoj jezgri, neželjenih situacija, a s druge strane vodili smo se i interesima građana koji žive na Poluotoku kao i naših ugostitelja i obrtnika, odnosno potreba pravnih i fizičkih osoba za nesmetanu dostavu. Rezultat je da će se za potrebe dostave dozvoliti prometovanje motornim vozilima u vremenu od šest do 7.30 te od osam do devet sati. Ukoliko se dostava vrši električnim prijevoznim sredstvima definiranih gabarita prometovanje će se dozvoliti u vremenu od 14 do 17 sati, najavio je Dujela dodajući kako će se tik uz ulaze u pješačku zonu osigurati pretovarna mjesta na 11 lokacija. Najavio je i prijedlog odluke o načinu naplate parkiranja na Poluotoku te skoro donošenje trajnog kvalitetnog rješenja problema s parkirnim mjestima i parkiranjem u gradu. 

- Predlažemo ukidanje parkinga na novouređenom nogostupu uz bedeme i implementiranje novih parkirnih mjesta u prvoj zoni. Kroz savjetovanje s građanima koje je trajalo 40 dana pokazalo se da oni nisu spremni kupovati povlaštenu kartu za parkiranje na Poluotoku, ali da tijekom ljetnih mjeseci imaju povremeno potrebu tu se parkirati na neko kraće vrijeme. Stoga predlažemo ograničenje parkiranja u prvoj zoni na najviše tri sata te da se naplata parkiranja tijekom sezone produlji na vrijeme od 15. lipnja do 31. kolovoza, umjesto od 1. srpnja, iznio je Dujela te se osvrnuo i na uređenje zelenih površina u gradu ističući kako su samo u mjesecu travnju posađena tri nova drvoreda te da je pri kraju i sadnja, odnosno izmjena dotrajalih stabala s novih 14 novih u Zrinsko-Frankopanskoj ulici. 

- Ulici blajburških žrtava podignut je novi drvored s 30 kostela, u Gaženičkoj cesti posađeno je 11 pinija, tri masline i tri čempresa i raznih drugih grmova 119 komada. U MO Petrčane posađen je novi drvored i to pinija devet komada i tri alepska bora, kazao je Dujela dodajući kako će za nabrojeno tvrtki Nasadi biti isplaćeno 130 tisuća kuna. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.3 (3 glasova)