Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Riješite test i provjerite koliko ste inteligentni prema Mensa standardima!

23.05.2018. 12:46
Riješite test i provjerite koliko ste inteligentni  prema Mensa  standardima!


Mensa, međunarodna organizacija koja okuplja ljude koji  na standardiziranom IQ testu postižu rezultate više od 98 posto ukupne populacije, dakle natprosječno inteligentne ljude, u subotu 26. svibnja u tri termina, u 10 sati, u 11 sati i u 12 sati, u prostorima gimnazije  Vladimira Nazora u Zadru, Perivoj Vladimira Nazora 3/II organizira  službeno testiranje IQ-a.
– Službeni test koji se rješava jednoobrazan je za sve članice  međunarodne organizacije Mensa international i provodi se pod vodstvom ovlaštenog psihologa. Postignuti rezultat šalje se na adresu kandidata koji pristupaju testu, u zapečaćenoj omotnici, a nacionalna  udruga Hrvatska Mensa dobiva samo osnovne podatke o kanditatima,  radi statističke obrade i daljnje kontakte u svezi članstva, naglašavaju iz  udruge. 
Cijena testiranja na mjestu održavanja testiranja je 80 kuna po osobi,  a za osobe koje su se registrirale on-line i platile unaprijed cijena je 70  kuna s tim da je Zadarska županija izdvojila sredstva kojima u potpunosti financira testiranje za 40 srednjoškolaca koji se prvi prijave putem weba Hrvatske Mense koristeći on-line registraciju: http://www.mensa.hr/glavna/testiranja/prijava.
Kako bi zainteresiranima bar donekle približili službeni Mensa test,  iz udruge nude ogledni test koji danas ekskluzivno objavljuje samo Zadarski list, u suradnji s autorima: Vinkom Čarijom, Sinišom Hrgom i  Lukom Pavičićem, članovima podružnice Mensa Dalmacija.
– U primjerima treba odabrati slovo, koje dolazi na mjesto upitnika,  zadovoljavajući logički niz po recima i stupcima. Pokušajte osigurati da  za vrijeme rješavanja testa nitko i ništa ne odvraća vašu pažnju. Zapnete li na nekom zadatku, ne gubite vrijeme, već radije prijeđite na slijedeći. Ako u zadanom vremenu niste odgovorili na sve zadatke, ne  očajavajte, skupite hrabrost i dođite na testiranje, možda je danas samo  vaš loš dan.Vrijeme kojim raspolažete za rješavanje ovog testa je 15 minuta za 12 zadataka, što znači nešto više od jedne minute po zadatku.  Molimo vas da na testiranje ponesete osobnu iskaznicu, putovnicu ili  neki drugi dokument sa slikom kako bismo vas mogli identificirati, pozivaju iz udruge. 
Oprez, ispod su rezultati testa – ne čitati ako želite prvo sami riješiti test!
 
 
 
Rezultati IQ testa
1. A; 2. C; 3. E; 4. E; 5. B; 6. C; 7. C; 8. F; 9. F; 10. F; 11. B; 12. C