Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U tijeku su završni radovi na prostoru budućeg Code Huba Zadar

23.05.2018. 09:14
U tijeku su završni radovi na prostoru budućeg Code Huba Zadar


Kako unaprijediti vlastitu vještinu razgovaranja i slušanja saznali su sudionici edukacijske radionice na temu "Učinkovita komunikacija za IT-jevce". Naime, u petak, 18. svibnja, na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru održano je premijerno izdanje Code On Meetup-a. Predavačice Mirna Šmidt i Miljenka Plazonić Bogdan kroz prezentaciju, demonstraciju i vježbe pokazale su u čemu se krije uspješna komunikacija.
Edukaciju je organizirala Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, u sklopu projekta CODE.
Tijekom besplatne edukacije okupljeni su imali priliku kroz vježbe „iskušati“ ono što su čuli i vidjeli, te uočiti dobre i loše strane svoje komunikacije.
Zaključak sudionika bio je pozitivan, te su istaknuli kao im je radionica dala novi kut gledanja na ono što govore, pišu te pokazuju kroz mimiku i gestikulaciju. Radionica im je pomogla u razvijanju sposobnosti prijenosa jasne i adekvatne poruke u različitim komunikacijskim okruženjima kojima se svakodnevno služe – usmenom razgovoru, bilo formalnom ili neformalnom, elektronskoj pošti, instant porukama i sl.
Projekt „CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment“ u sklopu kojeg je radionica održana, odobren je za financiranje u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Glavni cilj projekta je unapređenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama. Ukupna vrijednost projekta je 883.555,54 eura. Uz Grad Zadar kao nositelja, projektni partneri ZADRI NOVOJ su još Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. iz Tuzle, Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS iz Nikšića.
U sklopu projekta ova četiri grada postat će bogatija za nove Code Hub coworking prostore. Pa su tako sudionici zadarske radionice obišli prostor budućeg Code Huba Zadar u prizemlju Studentskog doma koji će uskoro otvoriti vrata svojim korisnicima te su u tijeku završni radovi.
Organizatori su najavili i skoro održavanje novog izdanja Code On Meetup-a.