KAMP PARK SOLINE Koordiniranom akcijom spriječen požar katastrofalnih razmjera

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Pokazana visoka spremnost žurnih službi i civilne zaštite
Kao u filmovima, u Kamp park Soline u kojem je 4.000 turista, sjurila su se kola Hitne pomoći biogradskog Doma zdravlja, policajci Policijske postaje Biograd i tri grupe vatrogasca JVP Biograd. Aktiviran je gradski Stožer civilne zaštite, stižu GD Crvenog križa, DVD Biograd, Šumarija, Bošana i dr.
Velimir BRKIĆ
Ozlijeđeni turisti su zbrinuti, ostali evakuirani

Jučer u ranim jutarnjim satima olujno nevrijeme zahvatilo je područje Biograda na Moru, a najveći udarni val zahvatio je  Kamp park Soline. Gori restoran, porušeno je drveće, prevrnute su  kamp-kućice i šatore. Ima i teže ozlijeđenih turista, a Kampu park Soline prijeti požar katastrofalnih razmjera.

- Srećom radi se o simulaciji, a ne o stvarnom događaju u Kamp parku Soline u kojem na površini od oko 20 hektara u špici sezone boravi  preko 5.000 gostiju. Naime, početak je to terenske vježbe "Evakuacija  turista iz Kampa park Soline" operativnih snaga i sustava civilne zaštite  Grada na kojem sudjeluje točno 135 sudionika, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer, načelnik biogradskog  Stožera Civilne zaštite.

Terensku vježbu su proveli Grad Biograd na Moru, Ilirija d.d. Biograd  i MUP RH Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured civilne zaštite  Split Službe civilne zaštite sa sjedištem u Zadru, donedavni Područni  ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje Zadar koji je po novom ustroju pripojen i MUP-u i Splitu.

Profesionalni i dragovoljni vatrogasci

- Strani turist obavještava čuvara Kampa da mu je nevrijeme prevrnulo kamp kućicu i da vidi dim iz obližnjeg restorana. Čuvar Kamp  parka Soline obavještava ŽC 112 Zadar o istom požaru te da na prilazima sanitarnom čvoru i drugim objektima u Kampu uočava porušeno  drveće, prevrnute kamp-kućice i šatore, temeljit je vidno pripremljen  Stopfer.

-  ŽC 112 Zadar stupa u kontakt s ravnateljem Kampa, a budući da  stanje u Kampu poprima obilježje velike nesreće ŽC 112 Zadar o stanju  obavještava biogradskog gradonačelnika koji sukladno Planu pozivanja  aktivira Stožer civilne zaštite. Obavještava i župana Zadarske županije,  navodi Stopfer.

Kao u filmovima, u Kamp park Soline u kojem je 4.000 turista sjurila  su se kola Hitne pomoći biogradskog Doma zdravlja, policajci Policijske postaje Biograd i tri grupe vatrogasca JVP Biograd

- Dva člana prve grupe se opremaju sa izolacijskim aparatima za  zaštitu dišnih organa i ulaze u restoran u Kampu radi spašavanja koje  uvijek ima prednost pred gašenjem. Druga grupa vatrogasaca gase  požar, a treći tim vrši pilanje srušenih stabala te osigurava prohodnost  prometnica u kampu, objašnjava Darko Banić, zapovjednik JVP Biograd istaknuvši kako voditelj intervencije preuzima ulogu koordinatora  u akciji.

Zbrinjavanje i psihološka pomoć

Već 15 minuta od dojave požara vatrogasci JVP Biograd ušli su u restoran i izvukli trojicu turista u besvjesnom stanju. Teže ozlijeđenog turista preuzima Hitna pomoć. GD Crvenog križa provodi mjere evakuacije, zbrinjavanja i psihološke pomoći, osigurava potrebnu opremu,  kod hotela Adria uspostavlja Službu traženja, popisuje evakuirane, podiže prihvatni centar 

Osim Banićevih profesionalnih vatrogasaca, biogradskih policajaca  načelnika Petre Strmote, medicinskog osoblja Doma zdravlja, GD Crvenog križa ravnateljice Franke Troskot u akciji su sudjelovali i DVD Biograd sa zapovjednikom Antom Katušom i predsjednikom Ivicom Kapitanovićem Šulcom, djelatnici Šumarije upravitelja Darija Peraića, srednjoškolci ravnatelja Ivice Kera, te Siniša Filipović iz MUP-a RH Stožer  civilne zaštite Zadar, Marko Zagorac iz Ilirije, Krunoslav Pešić iz  Bošane, Nevenka Lukin iz Gradske uprave, Branka Pelicarić iz Radio  BnM-a i drugi.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika gonzalezandresloan
Pozdrav, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u nekom financijskom neredu ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za plaćanje duga? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s dobivanjem kredita? Osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, krediti s teškim novcem. Pa, trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga. Nudimo kredite s niskom kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas s stalnim pratiocem kredita putem e-pošte: gonzalezandresloan@gmail.com