Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U Zadar dolazi Najveći europski Queen tribute bend

23.05.2019. 11:52
U Zadar dolazi  Najveći europski  Queen tribute  bend


QUEENVENTION je glazbeni projekt  posvećen grupi  Queen i glazbenom POP/ROCK pravcu koja se održava kao tema premijernog izdanja VAICANTO FESTIVALA.
Najveći europski Queen tribute bend donosi spektakularan show od  čak 50 vrhunskih glazbenika redom članova simfonijskog orkestra koji  će u specijalnom aranžmanu zajedno sa umjetničkim zborom izvoditi  najveće uspješnice jednog od najutjecajnijih bendova svih vremena zajedno a u jednom djelu će im se pridružiti i nadolazeća svjetska sopranistička zvijezda Nela Šarić.
Queen Real Tribute u deset godina postojanja obišao je čitav svijet.  Samo u Brazilu odsvirali su više od 70 koncerata u čak četiri briljantne  turneje, a na koncertnim postajama koje su obišli nalaze im se još i  Portugal, Kina, Rusija, Italija
Francuska, Češka, Švicarska, Austrija, Bugarska, Rumunjska, Makedonija, Slovenija, Crna Gora, te Hrvatska.
Svojim talentom preslikavanja originala zadivili su zapanjenu publiku, a 2008. upravo u Zagrebu snimili su i live koji je izašao na DVD-u  "Magic Rhapsody".
Posljednji rasprodani koncerti u Lisinskom, Sava centru te Mariboru  samo su dokaz energije kojom zrači ovaj glazbeni projekt.
Detalji kojima bend posvećuje pozornost u scenskom nastupu su također fascinantni.
 Frontmen nosi identične kostime kakve je nosio karizmatični Freddie  Mercury, gitarist koristi model gitare baš kao i Brian May te svira kovanicom umjesto trzalicom kako bi dočarao originalni Queen zvuk.
"The Show Must Go On", "We Will Rock You", "Bohemian Rhapsody", "I Want To Break Free" i "We Are The Champions" samo su neki  od megahitova legendarne grupe Queen koje će uz Queen Real  Tribute  u posebnom aranžmanu interpretirati simfonijski orkestar i zbor predvođen dirigentom.
Sve informacije o događaju i aktivnostima možete pratiti putem Facebok stranice projekta @vaicantofestival i Instagrama @vaicantofestival.
Ulaznice su dostupne od jučer putem sustava Eventima te na ostalim  mjestima za prodaju o kojima ćemo pravodobno obavijestiti javnost.


Program
1. Q&A panel i predavanje Peter Freestone.
Mjesto održavanja: atrij palače Cedulin.
Datum: 19.07, početak: 20.45.
2. „Dinner with Freddie“
Mjesto održavanja: atrij palače Cedulin.
Datum: 19.07. Početak: 22.00.
3. QUEEN REAL tribute SYMPHONY vol.1 Zadar.
Mjesto održavanja: Forum, Zadar.
Datum održavanja: 20.07, vrijeme: 21.00.