VRIJEDAN DAR Benkovački vatrogasci dobili autocisternu vrijednu 500.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Gradonačelnik Tomislav Bulić predao ključeve zapovjedniku JVP-a Luki Erstiću
Riječ je o vatrogasnoj cisterni MAN 19-364 zapremnine 8.000 litara koja je dosad prošla 70.000 kilometara. Opremljena je vatrogasnim monitorom (top) i vatrogasnom pumpom Rosenbauer
Velimir BRKIĆ
Primopredaja ključeva kao plod suradnje Grada Benkovca i vatrogasaca

Javna vatrogasna postrojba Benkovca dobila je vrijedan  dar. Gradonačelnik Tomislav Bulić simbolično je Luki Erstiću, zapovjedniku JVP Benkovac, ispred Vatrogasnog doma predao ključeve autocisterne čime je i službeno u sastav JVP-a ušlo još jedno vozilo koje će im  umnogome pomoći u ovoj protupožarnoj sezoni.

Kune iz kapitalne potpore

- Vatrogasna cisterna košta 500.000 kuna s PDV-om, a sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, iz kapitalne potpore, kazao je ponosno  Bulić koji je popevši se na autocisternu i isprobao vatrogasni top, a potom je kao suvozač s vozilom napravio đir gradom.

- U Gradu Benkovcu cijenimo naše vatrogasce koji svojim radom, trudom i zalaganjem brinu o sigurnosti naših žitelja i njihove imovine. Da  bi u tome bili što uspješniji potrebna im je adekvatna oprema, važan dio  te opreme su i vatrogasna vozila. Stoga mi je zadovoljstvo što će još jedno vatrogasno vozilo biti u sastavu naših vatrogasnih snaga i štititi žitelje  grada Benkovca, istaknuo je Bulić.

Riječ je o vatrogasnoj cisterni MAN 19-364 zapremnine 8.000 litara koja je dosad prošla 70.000 kilometara. Opremljena je vatrogasnim monitorom (top) i vatrogasnom pumpom Rosenbauer 20/10. 

Osam vozila raznih namjena

- Srce vatrogasaca je veliko. O načinu kako vatrogasci rade ne trebam  govoriti. Svim vatrogascima želim što manje posla, kazao je Tomislav  Bulić naglasivši kako će se vatrogastvo razvijati i dalje na dobrobit žitelja  Benkovca i Republike Hrvatske.

Ovo vozilo omogućava opskrbu veće količine vode dostatne za djelovanje kod složenijih požarnih intervencija, ujedno u mogućnosti efikasno i samostalno djelovati. Po potrebi će dostavljati i vodu po domaćinstvima, tamo gdje još nema vode iz vodovodne slavine.

- Rezultat je to pozitivne suradnje JVP Benkovac s Gradom u cilju podizanja operativne spremnosti i mobilnosti JVP-a. Osim autocisterne u  proteklih 17 mjeseci, od kad smo moj zamjenik Matej Rudić i ja iz Državne interventne postrojbe Zadar stupili na dužnost u JVP Benkovac, Grad  nam je za razne potrebe donirao oko 200.000 kuna, pohvalio se Luka Erstić.

JVP Benkovac ima 21 operativnog vatrogasca.

- JVP pokriva 516 kilometara četvornih površine i 41 kilometar autoceste. Tijekom zimskog razdoblja pokrivamo i područja Stankovca i  Lišana Ostrovičkih, istaknuo je Erstić dodajući kako JVP Benkovac odsad  ima osam vozila raznih namjena.

Benkovački vatrogasci ovogodišnji hit

Hrvatski heroji, to su vatrogasci. A benkovački vatrogasci su ovogodišnji hit. Brzom intervencijom ugasili su požar u pogonu površinske  obrade i zaustavili širenje požara u tvornici LTH Metalni lijev iz Benkovca, perjanici benkovačkog gospodarstva, koja isključivo radi odljevke za  automobilsku industriju i na taj način spasili na stotine radnih mjesta.

- U ovoj godini imali smo dosad blizu 180 intervencija, a najveća je i  najzahtjevnija bila ona u tvornici LTH Metalni lijev. Usprkos milijunskim  štetama srećom sve je završilo bez životnih ugroza zavaljujući prvenstveno hrabrim vatrogascima, poručio je Erstić.

U gašenju požara sudjelovala su hrabri i požrtvovani profesionalni vatrogasaci iz Benkovca, Biograda i Zadra koji su, kao i uvijek, obavili sjajan  posao. Požar se nije proširio i oštetio druge skupocjene strojeve u tvornici.

- Ovim putem bih se javno zahvalio JVP Biograd i zapovjedniku Darku  Baniću te JVP Zadar i zapovjedniku Željku Šoši, kao i Borisu Joviću, zapovjedniku Županijske vatrogasne zajednice, koji su nam uvelike pomogli ugasiti ovako zahtijevan požar i spriječiti katastrofu, zahvalio je Erstić.

Energetska obnova Vatrogasnog  doma

U tijeku je javna nabava za izvođenje radova na projektu Energetska obnova Vatrogasnog doma u Benkovcu na adresi Domobranska 2., u vrijednosti od oko 4,3 milijuna kuna osiguranih iz EU fondova.

- Riječ je o novoj fasadi, zamjeni prozora i vrata te grijanja u zgradi Vatrogasnog  doma gdje osim vatrogasaca svoje urede ima Komunalno poduzeće Benković d.o.o.  Benkovac i Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove  Zadarske županije - Ispostava Benkovac, za izdavanje lokacijskih, građevinskih i  uporabnih dozvola te drugih akata, kazao je Tomislav Klarica, zamjenik gradonačelnika.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)