Zašto se raspala bivša država i zašto će se urušiti ova

Slika korisnika mkvanja
TV SVEKRVA
Inspektor Vinko opet na malim ekranima

MA KAKVI REFERENDUMI? KAKVIH 67 GODINA?  TREBAMO RADITI DO SMRTI!!!

 Ponekad pogledam informativne emisije (obično me ta želja spopadne kada imam problema s opstipacijom - vjerujte, djeluje), i u svakoj  od njih u zadnjih nekoliko tjedana čujem kako imamo problema s  odlascima u mirovinu i kako se ne smije dozvoliti produljivanje radnog  vijeka do 67. godine života. Skupljaju se i potpisi, pišu peticije i sve u  tom stilu, a meni nije jasno zašto. Zašto bi se netko borio za te dvije godine? Pogledajmo realno i uzmimo za primjer neku prosječnu osobu,  npr. mene. Kada dođem do svoje 65. godine imat ću skoro 44 godine  radnog staža jer sam se školovao iz rada (sam sam plaćao nastavak  školovanja, jer nisam imao taticu koji bi to radio), na bolovanjima sam  bio samo onda kada sam ležao u bolnici na jedinici intenzivne njege,  prehodao sam sve prehlade, gripe i grlobolje, radio i kada bi se rušio s  nogu, i kao takav naravno, sa svim svojim bolestima nemam pravo ni  na kakvu invalidsku, jer se nisam povlačio po bolovanjima kao ona gamad koja su svako malo "bolovala", a u stvari su brali masline, čistili  apartmane i radili privatno.

 Dakle, kada ovakva budala poput mene konačno ode u mirovinu, ta  će mu mirovina iznositi taman toliko da negdje na crno kupi pištolj i  ubije se, naravno, ako se u to vrijeme uopće bude i davala mirovina.  Dotle, za desetak godina, liste čekanja u zdravstvenim ustanovama će  se produljiti na nekoliko godina, ako ne i desetljeća, tako da idete u privatne klinike, stručnjaci će mahom pobjeći vani i morat ćemo plaćati  za sve i svašta, a s tom mirovinom nećemo moći kupiti ni PEZ bombone (ti su mislim najjeftiniji), a kamoli lijekove. Oni koji će imati privilegirane penzije, a kako je krenulo bit će ih sve više i više, moći će proživjeti i dalje ih trošiti u kladionicama, dok ćemo mi ostali jednostavno  umrijeti od gladi i bolesti. Drugim riječima, nemojte se buniti. Ne samo  da ne treba skraćivati tih 67 godina, već treba uvesti vječno radno vrijeme, sve do smrti, za nas koji smo mislili da ćemo sigurnu starost osigurati vrijednim radom do zadnjeg atoma snage. Drugim riječima,  sumnjiv je svatko tko se veseli penziji.

REPRIZA JEDNE FANTASTIČNE SERIJE

 Lijep je običaj Hrvatske televizije redovito reprizirati domaće serije,  ali ne one moderne kakve se snimaju u zadnje vrijeme, već one snimane od sedamdesetih naovamo, tamo negdje do rata. Nakon "Kiklopa",  od ovoga ponedjeljka možemo uživati (ali doslovno uživati), u "Inspektoru Vinku" fantastičnoj seriji, mislim iz 1984. godine, u kojoj su svi  glumci izvrsni, ali Zoja Odak i Ivica Vidović naprosto briljiraju. Osim toga, ovo je serija u kojoj imamo rijetku  priliku vidjeti djecu koja glume  normalno i prirodno, a ne onako kako to na žalost moramo gledati u 99  posto domaće produkcije u kojoj djeca glume kao štreberi koji se žele  dodvoriti lošoj učiteljici. Uostalom, tako u našim serijama i filmovima  glumi i velik broj odraslih glumaca pa isto nikome ništa, osim što ih se  ne može gledati.

 U stvarnosti, ova serija je jedan od pokazatelja raspada bivše države,  ali i pokazatelj zašto će se urušiti i ova. Pratimo poštenog čovjeka, njegovu lijepu i dobru suprugu i dobro odgojenu djecu koji se teško uklapaju u svijet u kojem vladaju nepotizam, marčapija, nasilje, primitivizam... Naravno, to je bilo onda davno, u vrijeme mračnog komunizma,  a danas, kada živimo u vrijeme iskonske sreće, općeg poštenja, visokih  moralnih i vjerskih vrijednosti, to je naravno nemoguće i lijepa budućnost nam je zagarantirana kako nama tako i našoj djeci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (4 glasova)