Završena izgradnja bežične mreže na Sveučilištu, dnevno 1.200 korisnika

Slika korisnika mkvanja
Sastanak rektorice Dijane Vican i gradonačelnika Branka Dukića
Prof. dr. sc. Dijana Vican i zadarski gradonačelnik dr. Branko Dukić

U Rektoratu Sveučilišta u Zadru održan je sastanak rektorice  Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijane Vican i zadarskog gradonačelnika  dr. Branka Dukića u povodu dovršetka izgradnje bežične mreže na svim  sastavnicama Sveučilišta u Zadru. Izgradnja mreže realizirana je temeljem Sporazuma o  suradnji na razvoju projekata važnih za Grad Zadar i Sveučilište u Zadru, kojim se planira razvoj i uvođenje digitalnih  tehnologija. Projekt vrijedan 490.000 kuna financirao je Grad Zadar, a  realizirala ga je gradska tvrtka  Inovativni Zadar d.o.o..

- Zahvaljujem gradskoj upravi jer niti jedan projekt nije bio tako brzo  završen od prvog dogovora do realizacije. Korisnici su izuzetno zadovoljni mrežom, dnevno ih bude oko 1.200. a očekujemo da će ih biti do  5.000, rekla je rektorica Vican.

Studenti i profesori Sveučilišta te njihovi gosti imat će besplatan pristup na osam lokacija, od kojih je jedna Odjel za nastavničke studije koji  se nalazi u Gospiću. Na ukupno 88 pristupnih točaka korisnici će se  moći spojiti na optičku mrežu Inovativnog Zadra, što donosi veliku brzinu prijenosa podataka i otvara prostor daljnjoj digitalizaciji Sveučilišta.  Mreža podržava i eduroam (education roaming), uslugu namijenjenu  korisnicima iz sustava znanosti  i obrazovanja prisutnu na više od 24.000  lokacija diljem svijeta.

Uz rektoricu Vican i gradonačelnika Dukića sastanku su nazočili prorektor prof. dr. sc. Josip Faričić, voditelj informatičke službe Sveučilišta  Neven Pintarić, pročelnik za graditeljstvo Grada Zadra Darko Kasap te i  direktor tvrtke Inovativni Zadar Alan Kociper. Gradonačelnik Dukić najavio je daljnju podršku Sveučilištu, posebice u rješavanju infrastrukturnih  pitanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)